Δενδροφύτευση από το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καρυδίτσας



Πραγματοποιήθηκε χτες Πέμπτη 11/4/2013 από το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καρυδίτσας, δενδροφύτευση στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής Καρυδίτσας. Η δενδροφύτευση έγινε σε συνεργασία με τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Καρυδίτσας, από το οποίο προσφέρθηκαν καρυδιές και ακακίες για φύτευση. Η δράση πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια της παγκόσμιας καμπάνιας «Let’s do it», «Let’s do it Greece»,  η οποία  θα επαναληφθεί σε όλο τον κόσμο την Κυριακή 14 Απριλίου. Πρόκειται για μια καμπάνια ευαισθητοποίησης σε θέματα περιβάλλοντος και κυρίως καθαρισμού του πλανήτη.
              
Τα περιβαλλοντικά θέματα εξάλλου αποτελούν ένα μεγάλο και σημαντικό μέρος του αναλυτικού προγράμματος στην Α/θμια Εκπ/ση, προσφέροντας έτσι σημαντική ενημέρωση στα παιδιά σχολικής και νηπιακής ηλικίας, αφού συμβάλλουν στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης , την οποία θα υιοθετήσουν τα παιδιά σε όλη τη  μετέπειτα ζωή τους. Ειδικά στον τόπο που ζούμε , με το περιβάλλον να έχει επιβαρυνθεί πολύ από τα εργοστάσια, τέτοιες δράσεις θεωρούνται επιβεβλημένες από όλους.
               
Η συμμετοχή στην καμπάνια θα συνεχιστεί και την Κυριακή 14/4/2013 με πρόγραμμα καθαριότητας του οικισμού της Καρυδίτσας. Τη δράση συνδιοργανώνουν επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Αθλητικός Σύλλογος Καρυδίτσας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.