Ραχήλ Μακρή: «Ο στοχευμένος στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας Κοινοβουλευτικός Έλεγχος αποδίδει καρπούς»



Το Υπουργείο ΠΕΚΑ και ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας απαντώντας σε Ερώτηση της τομεάρχου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτού ΠΕ Κοζάνης Ραχήλ Μακρή σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες και πολύωρης διάρκειας διακοπές ρεύματος στη Σαμαρίνα Γρεβενών, αναγνώρισαν το πρόβλημα και δεσμεύτηκαν για τη λύση του.

Αναλυτικότερα η κυρία Μακρή, σε συνεργασία με τον πολιτευτή του κινήματος στο νομό Γρεβενών κύριο Πετρόπουλο Εμμανουήλ, κατέθεσε την με αριθμό πρωτοκόλλου 7322/18-2-13 ερώτηση. Η απάντηση του Υπουργείου αναφέρει:

“… Είναι γεγονός ότι κατά τους χειμερινούς μήνες εκδηλώνονται βλάβες στα δίκτυα ηλεκτροδότησης στα Δημοτικό Διαμερίσματα των ορεινών περιοχών των Δήμου Γρεβενών, που οφείλονται στην ένταση των καιρικών φαινομένων σε συνδυασμό με το μεγάλο υψόμετρο της περιοχής. Με βάση τα τηρούμενα στατιστικά στοιχεία, οι υπόψη βλάβες προκαλούνται κυρίως από κατολισθήσεις του εδάφους που συμπαρασύρουν τα δίκτυα διανομής και από πτώσεις δέντρων πάνω σε αγωγούς των δικτύων κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων, δεδομένου ότι στις παραπάνω περιοχές η πλειονότητα του δικτύου διέρχεται από δάση.

Επισημαίνεται ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης καθυστερεί λόγω δυσκολίας πρόσβασης στο σημείο της βλάβης εξαιτίας αποκλεισμένων οδικών αρτηριών κατά τη διάρκεια σφοδρών χιονοπτώσεων.

Η τοπική Υπηρεσία μάς (Περιοχή Κοζάνης) για να περιορίσει τις βλάβες προωθεί, το τρέχον έτος 2013, ένα σημαντικό έργο βελτίωσης των δικτύων Μέσης Τάσης, που ηλεκτροδοτούν την Τοπική Κοινότητα Σαμαρίνας του Δήμου Γρεβενών, το οποίο περιλαμβάνει αλλαγή όδευσης τμημάτων του υφιστάμενου δικτύου που διέρχεται μέσα από δύσβατες περιοχές (δασικές εκτάσεις). Επιπρόσθετο θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη κάθε χρόνο επιθεώρηση των δικτύων και συντήρησή τους, σε όσες περιπτώσεις κριθεί σκόπιμο.

Με τη λήψη των μέτρων αυτών, θα μειωθεί σημαντικά το πλήθος και ο χρόνος αποκατάστασης των βλαβών σε σχέση με τα προηγούμενα έτη…”

Από την ανωτέρω απάντηση αποδεικνύεται περίτρανα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι ολοκληρωμένες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, όταν συνοδεύονται με πραγματικά και αδιαμφισβήτητα στοιχεία και γνώση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας οδηγούν την εκτελεστική εξουσία στην υιοθέτηση των βέλτιστων λύσεων για τις αναφερόμενες ανάγκες. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουμε το έργο μας, στους άξονες αυτούς, αναδεικνύοντας τις όποιες δυσλειτουργίες, αναλαμβάνοντας τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες και παράγοντας λύσεις υλοποιήσιμες και απτές.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.