Η εταιρία «Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης» που κυριολεκτικά σαρώνει!



Η εταιρία “Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης”(ΠΚΚ) ιδρύθηκε το 2007, αλλά ήδη διαπρέπει για τη δυναμική της και τη καταξίωσή της όχι μονάχα στην Ελληνική αλλά και στη παγκόσμια αγορά. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε επειδή συνεργάστηκαν ο Αναγκαστικος Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης με την εταιρία φυσικών προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ, κατάφερε από το 2010 μέχρι το 2012 να πετύχει άνοδο των εξαγωγών της αγγίζοντας το 150%!

Ως αποτέλεσμα, χάρη σε αυτή την επιτυχία βραβεύτηκε πρόσφατα από τα Sales Excellence Awards 2013 στο τομέα «Επιτυχημένη έναρξη εξαγωγών». Σκοπός της είναι η προώθηση του ωφέλιμου Ελληνικού κρόκου, φτιάχνοντας προϊόντα βασισμένα στο ευεργετικό αυτό συστατικό.

Επίσης η εταιρία δίνει δουλειά σε παραπάνω από 1.000 οικογένειες σε 20 χωριά της περιοχής της Κοζάνης οι οποίοι δουλεύουν πάνω στη συλλογή μιας από τις καλύτερες ποιότητες κρόκου σε ολόκληρο τον κόσμο! Εκτός από αυτό, η εταιρεία στοχεύει και στο εξωτερικό απλώνοντας τα πλοκάμια της στις αγορές της Ελλάδας αλλά και σε όλες τις άλλες Ηπείρους.

Το 2012 διέθεσε τα προϊόντα της σε 9 καινούργιες χώρες, σε Καναδά, Ολλανδία, Ιαπωνία, Βέλγιο, Σλοβενία, Ουκρανία, Κατάρ, Μπαχρέιν και Κουβέιτ ενώ έως το 2011 είχε ήδη διαθέσει τα προϊόντα της σε άλλες 16 χώρες που είναι η Αγγλία, η Ισπανία, η Ρωσία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Νορβηγία, η Ελβετία, η Τσεχία, η Πολωνία, η Κύπρος, η Ινδία, η Αυστραλία, το Χόνγκ Κόνγκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έτσι συνολικά η εταιρία εξάγει τα προϊόντα της μέχρι στιγμής σε 25 συνολικά χώρες ενώ στοχεύει για τη φετινή χρονιά να εξάγει προϊόντα στη Σουηδία, τη Δανία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία και τη Ταϊβάν. Ακόμη, η ΠΚΚ απλώθηκε έστω και περιορισμένα για την ώρα στις ΗΠΑ, μέσω της συνεργασίας με την εταιρεία παραγωγής και διανομής τροφίμων Γαία Τρόφιμα (GAEA).

Πάντως ο κύριος στόχος της ΠΚΚ είναι η Γαλλία, που ήταν και από τις αρχικές χώρες, που διέδωσε τα προϊόντα της. Βασικός σκοπός, ο αριθμός των Γαλλικών φαρμακείων, που διαθέτουν τα προϊόντα της ΠΚΚ, να φτάσουν τα 2.000 έως το τέλος του 2014, ενώ η εταιρεία θα εισβάλλει και στο δίκτυο HO.RE.CA (Hotel/ Restaurants/Cafe), μέσω της συνεργασίας με έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς της αγοράς που διαθέτει ένα πραγματικά τεράστιο δίκτυο. Η Γαλλία διαθέτει μία αγορά, που συνεχώς αναπτύσσεται, καθώς οι Γάλλοι από παράδοση καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες τα προϊόντα της ΠΚΚ.

από το ecotimes.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.