«Οι Άγγλοι γιατροί έχουν συναντήσει μόνο 10 περιπτώσεις όπως του Τόμας», δηλώνει ο θείος του Πρωτόπαπα



Για την σπανιότητα της περίπτωσης του Τόμας Πρωτόπαπα παγκοσμίως μίλησε ο θείος του, Γιώργος Πρωτόπαπας, σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

«Οι Άγγλοι γιατροί έχουν συναντήσει μόνο δέκα περιπτώσεις με τόσο υψηλή κρανιακή πίεση, στα 80, όπως είχε ο Τόμας. Υποστηρίζεται μηχανικά. Δεν υπάρχει καμία άλλη σωματική κάκωση. Φορούσε ζώνη άλλωστε και το κουβούκλιο του αυτοκινήτου δεν συνεθλίβει. Αλλά όλη η ζημιά έγινε στο κεφάλι. Με διπλό εγκεφαλικό χτύπημα έτσι όπως πετάχτηκε το αυτοκίνητο και προσέκρουσε στο τοιχίο της Αττικής Οδού». Αυτό δήλωσε ο Γιώργος Πρωτόπαπας, Διευθυντής στα Παιδικά Χωριά SOS, στο περιοδικό Εγώ Weekly.

Προσθέτοντας, όσον αφορά όσους έκαναν λόγο για δωρεά οργάνων «Η αποτύπωση του ατυχήματος είναι ένα δεδομένο, και ένα δεύτερο είναι η παρουσίαση του. Είναι τραγικό και ντροπή να το παρουσιάζεις όπως σου πηγαίνει στην πένα σου».

Στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης ο θείος του άτυχου ηθοποιού μίλησε για το πόσο «εξοντωμένοι» είναι οι γονείς του Τόμας και οι υπόλοιποι συγγενείς και στο τι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι γιατροί «Οι γιατροί προσπαθούν να δουν αν κάποιο από τα εγκεφαλικά κύτταρα υπάρχει περίπτωση ν΄αντιδράσει, γι΄αυτό και οι ίδιοι εύχονται να έχουν κάνει λάθος τα μηχανήματα στις μέχρι τώρα ενδείξεις τους. Χιλιοστό με χιλιοστό, το τραύμα στον εγκέφαλο ενός ασθενή, μπορεί να διαφέρει».

Σήμερα Παρασκευή είναι η 13η μέρα που ο 25χρονος δίνει την μάχη για τη ζωή του, με την κατάστασή του να είναι αμετάβλητη. Με τις -ανεπιβεβαίωτες- πληροφορίες να θέλουν τους γιατρούς να αποφασίζουν ποια εναλλακτική αγωγή σκοπεύουν να ακολουθήσουν.

iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.