Η πορεία των οδικών έργων στη Δυτ. Μακεδονία στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Δακή με τον Γ.Γ. Δημοσίων Έργων



Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή, επισκέφθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, όπου συζητήθηκε η πορεία κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων.

Ειδικότερα ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει η πολιτική βούληση για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Νίκη –  Φλώρινα – Πτολεμαΐδα – Κοζάνη – Λάρισα. Η στόχευση ένταξής του στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα είναι απαραίτητη ώστε να είναι εφικτή η χρηματοδότησή του τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Για την κεντρική οδός Ελλάδας (Ε65) ο κ. Γενικός τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωσή της με σταδιακή υλοποίηση.

Επίσης τέθηκαν τα θέματα της ενεργοποίησης της σύμβασης του φράγματος Τριανταφυλλιάς, οι δομές υγείας της Περιφέρειας, καθώς και η ανάγκη εκσυγχρονισμού των κτιρίων της Δημόσιας Διοίκησης και των σχολικών μονάδων με τη λειτουργική, περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμισή τους.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των έργων που εκτελούνται εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής τονίζοντας την προσδοκία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την κατασκευή του κάθετου οδικού άξονα Νίκης – Λάρισας και ειδικότερα του τμήματος Φλώρινας – Πτολεμαΐδας με νέα χάραξη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.