Μεγάλο το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα LEADER



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες 20 Μαρτίου 2013 η υποβολή των επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο της 2ης  προκήρυξης του Τοπικού Προγράµµατος του Άξονα 4 του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007 – 2013 «Εφαρµογή της προσέγγισης LEADER», που υλοποιεί η Οµάδα Τοπικής Δράσης: Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.­ ΑΝΚΟ, µε συγχρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταµείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υποβλήθηκαν συνολικά 104 φάκελοι υποψηφιότητας συνολικού αιτούμενου προϋπολογισμού 12.064.832,19€ µε δηµόσια δαπάνη 7.135.520,33€.

Το ποσό που προκηρύχθηκε ήταν συνολικού ύψους 7.541.619,97€ µε δηµόσια δαπάνη 4.131.309,97,00€.

Ο συνολικός αριθμός των ιδιωτικών επενδύσεων που κατατέθηκαν από φυσικά και νομικά πρόσωπα ανήλθε στον αριθμό των 47 και το είδος των προτεινόµενων επενδυτικών σχεδίων αφορά στη µεταποίηση αγροτικών προϊόντων, στη δηµιουργία ­επέκταση και εκσυγχρονισµό βιοτεχνικών µονάδων, στην παραγωγή ειδών διατροφής μετά την α’ μεταποίηση,  στην ίδρυση και εκσυγχρονισµό χώρων εστίασης και αναψυχής και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.

Οι  προτάσεις που υποβλήθηκαν από ΟΤΑ και συλλογικούς φορείς  της περιοχής παρέμβασης ανέρχονται σε 57 και  αφορούν στην προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών, δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, μετατροπή κτιρίων σε μουσεία, ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κλπ.

Η Οµάδα Τοπικής Δράσης της ΑΝΚΟ  θα ξεκινήσει άμεσα την αξιολόγηση των προτάσεων σύµφωνα µε τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής. Εκτιµάται ότι η διαδικασία αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί µέχρι το τέλος του Ιουνίου 2013. Στην ιστοσελίδα της ΟΤΔ www.ankoleader.gr κάθε ενδιαφερόµενος έχει τη δυνατότητα να δει συγκεντρωτικά στοιχεία της προκήρυξης καθώς και αναλυτικούς πίνακες µε τα υποβληθέντα σχέδια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.