Δείτε όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την Κοζανίτικη Αποκριά



Ο Δήμαρχος Κοζάνης

Λαμβάνοντας υπόψη :

1. Τις διατάξεις του άρθρου 52 του Ν.2696/99.
2. Το Ν. 3731/2008.
3. Τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 11825/25-11-04 απόφασης ΓΓΠΔ (ΦΕΚ 1817/04 τ.Β’).
4. Την 259/21571 απόφαση Δημάρχου περί εξουσιοδότησης υπογραφών.
5. Το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Αποκριάς λαμβάνουν χώρα πολλές εκδηλώσεις στη Δημοτική Ενότητα της Κοζάνης κατά τις οποίες κυκλοφορούν πεζοί και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που συνίστανται σε αναπαράσταση πανάρχαιων δρώμενων
6. Το γεγονός ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας πεζών στους δρόμους της Δημοτικής Ενότητας Κοζάνης, σε όλη την έκτασή της.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Την απαγόρευση στάθμευσης την Κυριακή της Μικρής Αποκριάς 10/03/2013 στις οδούς Μοναστηρίου, Παύλου Μελά, και Πλατεία Νίκης (πιάτσα Ταξί), κατά τις ώρες 07:00 έως 24:00 και απαγόρευση κυκλοφορίας στις οδούς Παύλου Μελά, και Πλατεία Νίκης κατά τις πρωινές ώρες 10:00 έως 12:00.
2. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων την Κυριακή 17/03/2013 κατά τις ώρες 10:00 έως 24:00 της ίδιας ημέρας και την απαγόρευση της στάθμευσης την  Κυριακή 17/03/2013 κατά τις ώρες 08:00 έως 24:00 της ίδιας μέρας, στις οδούς Μοναστηρίου, Παύλου Μελά, Βενιζέλου, 11ης  Οκτωβρίου μέχρι το ύψος της οδού Αριστοτέλους, Τράντα και Μεγάλου Αλεξάνδρου και στις πλατείες Νίκης και 28ης Οκτωβρίου.

3. Την απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας όλων των οχημάτων την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς 17/03/2013, κατά τις ώρες 10:00 έως 24:00 της ίδιας ημέρας, εντός της πόλης της Κοζάνης που περικλείεται από τις οδούς Φιλίππου, Πτωχοκομείου, Σουμελάς, Μικρού Βασιλικής, Στρατηλατών, Αμυγδαλέων, Κοσμά Αιτωλού, Μπιζανίου, Μοναστηρίου, Δημοκρατίας, Αηλιόστρατας, , Κορυτσάς, Ψαρρών, Αλκέτα, Δαβάκη, Κασομούλη, Γκέρτσου, 11ης Οκτωβρίου.

4. Των απαγορεύσεων της παραγράφου 2 εξαιρούνται οχήματα Α.Μ.Ε.Α., εκτάκτου ανάγκης, ΤΑΞΙ, αστικά λεωφορεία, οχήματα του Δήμου, οχήματα που ανήκουν στο Δημόσιο. Ακόμα εξαιρούνται τα λεωφορεία υπεραστικών γραμμών (ΚΤΕΛ), μόνο για την οδό Πτωχοκομείου.

5. Επίσης για την εξυπηρέτηση των εκδηλώσεων των Φανών την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης όλων των οχημάτων την Κυριακή 17/03/2013  από ώρα 18:00 μέχρι τέλους των εκδηλώσεων στις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου από το ύψος της οδού Δαβάκη έως και το ύψος της Λεωφόρου Α. Παπανδρέου, και από το ύψος της οδού Αιανής έως το ύψος του Ι.Ν.Αγ.Αθανασίου, Παπαφλέσσα, Χειμάρρας από το ύψος της οδού Τράντα έως το ύψος της οδού Μ. Φωτίου, Κοσμά Αιτωλού από το ύψος της οδού Αμυγδαλέων έως το ύψος της οδού Μπιζανίου, Κύπρου από  το ύψος της οδού Κοσμά Αιτωλού, έως το ύψος της οδού Στρατηλατών, Ανδρονίκου από το ύψος της οδού Ικάρου έως το ύψος της οδού Κύπρου, Μπιζανίου, Αριστοτέλους από το ύψος της οδού 11ης Οκτωβρίου έως το ύψος της οδού Καμβουνίων, Αηλιόστρατα σε όλο το μήκος της, Κορυτσάς από το ύψος της οδού Ηπείρου έως το ύψος της οδού Ζήση Γιαχνίκα, Χαλκιδικής από το ύψος της οδού Αργυροκάστρου έως το ύψος της οδού Φον Κοζάνι, Φον Κοζάνι από το ύψος της οδού Πτολεμαίων έως το ύψος της οδού Καστοριάς και Καστοριάς από το ύψος  της οδού Ομήρου έως το ύψος της οδού Χαλκιδικής, σε όλο το μήκος της οδού Ε. Παππά, Πλαταιών από το ύψος της οδού Γκέρτσου έως το ύψος της οδού Ε. Παπά.
6. Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών δημιουργούνται χώροι στάθμευσης χωρίς καταβολή αντιτίμου στα Κοίλα (Εκθεσιακό Κέντρο), στην περιοχή του Νιάημερου, στην Λευκόβρυση (ΚΤΕΟ),στα σούπερ μάρκετ της περιοχής και στο χώρο στάθμευσης του Ο.Σ.Ε. Η εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα  γίνεται με αστικά λεωφορεία, χωρίς καταβολή αντιτίμου εισιτηρίου.
7. Οι παραβάτες της παρούσης τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 103 και 104 του Ν. 2696/99 «περί ΚΟΚ».

     Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από της δημοσιεύσεως και της τοποθέτησης των σχετικών πινακίδων ή μέσων σήμανσης ή με την παρουσία τροχονόμων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.