Το «καλάθι» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης



Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να συμμετάσχει στην Έκθεση και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών σύνδεσης του Πρωτογενή και Δευτερογενή τομέα με τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, για την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων ποιότητας, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία στην τοπική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, την χρονική περίοδο 18-21 Απριλίου 2013.

Στην έκθεση αυτή οι Περιφέρειες της χώρας θα παρουσιάσουν ένα «καλάθι» τοπικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και ελκυστικής συσκευασίας, με σκοπό την προβολή των προϊόντων σε ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό, την αύξηση της ζήτησης των προϊόντων στις εγχώριες και διεθνείς αγορές και την προσέλκυση επισκεπτών στην Περιφέρεια, μέσω δημιουργίας γαστρονομικών προορισμών.   

Το «καλάθι» προϊόντων της Περιφέρειας μπορεί να περιλαμβάνει προϊόντα: πιστοποιημένα ΠΟΠ-ΠΓΕ, παραδοσιακά, πιστοποιημένα βιολογικά, γυναικείων συνεταιρισμών, εξαγωγικού προσανατολισμού, όπως και ιδιαίτερα προϊόντα που χαρακτηρίζουν τις περιοχές της Περιφέρειας και δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Σημειώνεται ότι η έκθεση δεν θα έχει εμπορικό χαρακτήρα, δηλαδή θα παρέχονται πληροφορίες για τα προϊόντα, χωρίς αυτά να μπορούν να πουληθούν. Για την ενημέρωση των επισκεπτών, το «καλάθι» θα συνοδεύει και σχετικό οπτικό ή οπτικοακουστικό υλικό (spot, video ή powerpoint). Επίσης την ημέρα των εγκαινίων, όπως και κατά την παρουσίαση του «Ελληνικού πρωινού», θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία επιλεγμένων προϊόντων της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς και επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των οποίων τα προϊόντα καλύπτουν τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις και επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην παρουσίαση της Έκθεσης, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, έως την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας (υπεύθυνη επικοινωνίας: Παρασκευή Λιόλιου, τηλ.: 24613-51121, e-mail: p.lioliou@pdm.gov.gr ) ή στη Δ/νση Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου & Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας (υπεύθυνος επικοινωνίας: Δημήτρης Μυλωνάς, τηλ.: 24613-51191, e-mail: d.milonas@pdm.gov.gr ).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.