Δήμος Βοΐου: Γυναίκα και οικονομική κρίση – Δικαιώματα και προοπτικές



Τη Γιορτή της Γυναίκας τίμησαν την Κυριακή στη Σιάτιστα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο, ο Δήμος Βοΐου, η Λέσχη Γυναικών και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Σιάτιστας. Η εκδήλωση είχε τίτλο «Η γυναίκα στην κρίση- Δικαιώματα και προοπτικές» θέμα που ανέπτυξε ο Διεθνολόγος Πολιτικός Επιστήμονας, Γιάννης Τζιουράς, ο οποίος στάθηκε στις διαχρονικές διεκδικήσεις της γυναίκας παγκοσμίως για ίσα δικαιώματα.

Για τη στέρηση πολλών δικαιωμάτων και τις ανισότητες που υπάρχουν ακόμα και σήμερα, μίλησε η Πρόεδρος της Λέσχης Γυναικών Σιάτιστας, ενώ από την πλευρά της η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου στάθηκε στο γεγονός πως η κρίση έχει πλήξει βάναυσα τις γυναίκες με τα ποσοστά ανεργίας να έχουν εκτοξευθεί πάνω από το 60% με τις πόρτες στην αγορά εργασίας να είναι ερμητικά κλειστές.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη Χορωδία Γυναικών Σιάτιστας τα μέλη της οποίας τραγούδησαν κομμάτια αφιερωμένα σε όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση:

[iframe width=”590″ height=”332″ src=”http://www.youtube.com/embed/x2z5iPChVuw?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.