Εργατικό ατύχημα στον ΑΗΣ Αμυνταίου της ΔΕΗ στη Φλώρινα



Μακραίνει η λίστα των εργατών που δίνουν μέχρι και τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά στο βωμό του κέρδους για τα μονοπώλια.

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον ΑΗΣ Αμυνταίου της ΔΕΗ στη Φλώρινα με έναν 24χρονο εργάτη σοβαρά τραυματισμένο που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Ο 24χρονος Αλέξανδρος Τσουτσουλάκης, δούλευε με δίμηνη σύμβαση και κινδυνεύει να μείνει παράλυτος. Σήμερα το πρωί τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αποκατάστασης ράουλου σε ταινιόδρομο. Όπως προέκυψε, ο ταινιόδρομος δεν ήταν ασφαλισμένος με αποτέλεσμα να τεθεί σε λειτουργία παρασύροντας το νεαρό εργάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν «εκρηκτικό κάταγμα» στον πρώτο σπόνδυλο και θλάση στον πνεύμονα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να χειρουργηθεί άμεσα στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου, καθώς αντιμετώπιζε τον κίνδυνο παραλυσίας.

Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, ο τραυματισμός του συναδέλφου τους επιβεβαιώνει την έλλειψη μέτρων ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εργασίας. Στοιχείο που πλέον έχει πάρει μόνιμο χαρακτήρα στα κάτεργα της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία με τους εργάτες να πληρώνουν το τίμημα.

902.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.