Επίσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κοζάνης στην Αναπτυξιακή Εταιρεία ΑΝΚΟ



Την Παρασκευή 1/3/2013 η βουλευτής κ.Ουζουνίδου Ευγενία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης επισκέφτηκαν την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΑΝΚΟ,  όπου ενημερώθηκαν από  το γενικό διευθυντή  κ. Αμανατίδη Γεώργιο,  τους διευθυντές των τμημάτων κ.κ. Γκίνη Ιωάννη, Πατσιλιά Μανώλη, Σιδηρόπουλο Αναστάσιο και τον πρόεδρο κ. Μιχαηλίδη Κυριάκο για το έργο και τη συμβολή  της εταιρείας   στην ανάπτυξη της περιοχής.

Μέσα σε ένα φιλόξενο και  ιδιαίτερα φιλικό  περιβάλλον  τα στελέχη της εταιρείας αναφέρθηκαν στην οργανωτική δομή, το ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως στα προγράμματα και τα έργα της εταιρείας, με τα οποία στήριξαν και στηρίζουν την Αυτοδιοίκηση  και την ανάπτυξη στη Δ. Μακεδονία.

Η εταιρεία, όπως εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα εξέθεσαν, έχει να επιδείξει, στη σχεδόν τριακονταετή λειτουργία της, αξιόλογο έργο προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της περιφέρειας. Με την τεχνική υποστήριξη, τη  διαχείριση προγραμμάτων  και  την προώθηση υποδομών  στήριξε  ουσιαστικά την αυτοδιοίκηση και με τις εξειδικευμένες γνώσεις  του επιστημονικού  προσωπικού όλων των ειδικοτήτων συνέβαλε αποφασιστικά  στο να ενταχθούν πολλά έργα στο Ταμείο Συνοχής και να εξασφαλιστούν  πρόσθετοι οικονομικοί πόροι και στο να υπάρξει ορθολογικός σχεδιασμός.  Έκαναν  μάλιστα αναφορά και σε συγκεκριμένα έργα συντελεσμένα και υπό εξέλιξη.

Ταυτόχρονα, η  εταιρία, πρόσθεσαν,  έδωσε ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής, εκπονώντας προγράμματα και μελέτες για ιδιώτες  και παρέχοντας πληροφορίες χρήσιμες σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Από την πλευρά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υποβλήθηκαν διευκρινιστικές ερωτήσεις που αφορούσαν στη μεταλιγνιτική περίοδο  και στη διάθεση του Τοπικού Πόρου, οι οποίες και απαντήθηκαν,  και τέθηκαν προβληματισμοί για τις προοπτικές,  που δημιουργεί η οικονομική κρίση και η πολιτική της διαχείριση για την τοπική αυτοδιοίκηση,  που απαξιώνεται με την αποδόμηση των υπηρεσιών της, και για τον τομέα δράσης της εταιρείας και την ανάπτυξη γενικότερα της περιοχής.

Στη συνέχεια  η κ. Ουζουνίδου Ευγενία  ευχαρίστησε τα στελέχη της εταιρείας για την ιδιαίτερα αναλυτική ενημέρωση και εξέφρασε την εκτίμησή της στην τεχνογνωσία και το ρόλο της ΑΝΚΟ. Επεσήμανε  την ανάγκη της επίσπευσης των έργων για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ , ενώ ως προς την πρόταση της εταιρείας για τη διάθεση του Τοπικού Πόρου εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να τεθεί σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες  και τους φορείς.

Εξέθεσε, τέλος, βασικές θέσεις του κόμματός της  για την ανάπτυξη της περιοχής  και αναφέρθηκε στις ερωτήσεις που κατέθεσε η ίδια στη Βουλή  επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  είναι υπέρ των δημοσίων επενδύσεων  καθώς και υπέρ ενός κρατικού τραπεζικού πυλώνα,  ενώ ζήτησε  από τα στελέχη της εταιρείας να συνδράμουν με την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους προς την κατεύθυνση  της συνδιαμόρφωσης  ενός αναπτυξιακού προγράμματος για την περιοχή, ρεαλιστικού και αποτελεσματικού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.