Δυτική Μακεδονία: Δίκτυο παροχής αερίου από το ΤΑΡ πρότειναν οι Βουλευτές Μ. Παπαδόπουλος και Ευ. Κωνσταντινίδης



Αποδέχτηκε ο υφυπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου το αίτημα των Βουλευτών της Ν.Δ. Κοζάνης και Φλώρινας Μιχάλη Παπαδόπουλου και Ευστάθιου  Κωνσταντινίδη για την  δημιουργία τοπικού δικτύου παροχής φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία.

Οι δυο βουλευτές είχαν καταθέσει αίτημα πριν από τέσσερις μήνες στον υφυπουργό ζητώντας του, να διασφαλιστεί και να  συμπεριληφθεί στους όρους της συμφωνίας υποδοχής του έργου για τον Αδριατικό αγωγό, ένα τοπικό δίκτυο.

Οι βουλευτές Κοζάνης και Φλώρινας κατά την διάρκεια συνάντησης τους με τον κ. Παπαγεωργίου ανέλυσαν τα επιχειρήματα και περιέγραψαν τις ευνοϊκές επιπτώσεις που δημιουργεί αυτή η προοπτική υπογραμμίζοντας  τα οφέλη της χρήσης του φυσικού αερίου που είναι αναγκαίες για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία δεν έχει πρόσβαση στον ελληνικό αγωγό φυσικού αερίου, φιλοξενώντας παράλληλα μεγάλο μέρος του αγωγού ΤΑΡ.

Επίσης κατέθεσαν και σχετικό υπόμνημα στον κ. Υφυπουργό, τονίζοντας ότι  η δυνατότητα κατασκευής ενός τοπικού δικτύου παροχής φυσικού αερίου για τη Δυτική Μακεδονία, μπορεί να αποτελέσει ένα κοινωνικό ισοδύναμο για μια περιφέρεια η οποία πλήττεται από μια σειρά δυσμενών φυσικών, κοινωνικών και οικονομικών παραμέτρων.

Ο κ. Υφυπουργός από την πλευρά του αποδέχτηκε την πρόταση και εξέφρασε τη βούληση του να συμπεριληφθεί ως όρος από την Ελληνική πλευρά κατά την ολοκλήρωση της συμφωνίας κατασκευής του αδριατικού αγωγού (TAP) στην περίπτωση που το Αζερμπαϊτζάν προκρίνει τον TAP για να διοχετεύσει φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

ΕΡΑ Κοζάνης – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.