Δεντροφύτευση στον Άργιλο στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας



Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, το Τμήμα Πρασίνου & Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Κοζάνης και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης, πραγματοποίησαν  δενδροφύτευση 200 νέων δένδρων, κατά μήκος της δημοτικής οδού  Κοζάνης – Αργίλου, από το γήπεδο της Ε.Π.Σ και προς Άργιλο.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας φυτεύτηκαν διάφορα είδη δένδρων, τοποθετήθηκαν κατάλληλα υλικά για τη στήριξη των  ψηλότερων νέων δένδρων και προστατευτικό πλέγμα γύρω από όλα τα φυτά. Επιπλέον περιποιήθηκαν τα υπάρχοντα δένδρα, δηλαδή σκαλίστηκαν, ξεχορταριάστηκαν και διορθώθηκε η υποστύλωση και το προστατευτικό τους πλέγμα.

Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Κοζάνης έχει προγραμματίσει για το προσεχές διάστημα την συνέχιση της δενδροφύτευσης στο υπολειπόμενο τμήμα του δρόμου, με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κοζάνης να έχει αναλάβει τη φροντίδα των δένδρων για τα πρώτα 2 έτη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.