Γιώργος Δακής: Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Δ.Δ. της Αγίας Άννας βρίσκει τη λύση του



Στην υπογραφή της σύμβασης προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, για το έργο “Βελτίωση οδού από γέφυρα έως οικισμό Αγίας Άννας” του Δήμου Νεστορίου, της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Το έργο προϋπολογισμού 320.533,31 € χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013. Αντικείμενο της πρότασης είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου πρόσβασης προς τον οικισμό Αγίας Άννας. Οι εργασίες αφορούν υφιστάμενο οδικό δίκτυο και περιλαμβάνουν, μικρές διαπλατύνσεις, βελτιώσεις στη χάραξη και τη γεωμετρία του δρόμου οριζοντιογραφικά και μηκοτομικά, εφαρμογή νέων στρώσεων ασφάλτων, διαμόρφωση των ερεισμάτων, διαμόρφωση των πρανών, εκσκαφή – διανοίξεις τάφρων απορροής ομβρίων καθώς και την συμπλήρωση των αναγκαίων τεχνικών, για την απορροή των ομβρίων.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής η βελτίωση του συγκεκριμένου δρόμου αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, καθώς πρόκειται να συμβάλει ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής που συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες – προσκυνητές οι οποίοι προσέρχονται καθημερινά σχεδόν στην ομώνυμη Ιερά Μονή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.