Ο πρωθυπουργός τον Μάρτιο στη Δυτική Μακεδονία



Περιοδείες στην επικράτεια σχεδιάζει να ξεκινήσει εντός του Μαρτίου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, στο πλαίσιο της υλοποίησης μιας εξωστρεφούς πολιτικής, που έχει ως πυλώνα την ενημέρωση των πολιτών για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας. Στον σχεδιασμό των επισκέψεων του επιτελείου του πρωθυπουργού, συμπεριλαμβάνεται επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία, η οποία προσδιορίζεται περί τα τέλη Μαρτίου.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε την πρόθεσή του αυτή – σύμφωνα με το ethnos.gr – κατά τη διάρκεια του δείπνου που είχε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης με βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. «Θα γυρίσω όλη τη χώρα», φέρεται να είπε, εξηγώντας ότι θέλει με αυτό τον τρόπο να στηρίξει έργα και πρωτοβουλίες που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος. Παράλληλα, σύμφωνα με τη στρατηγική που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει, ο κ. Σαμαράς θέλει να δείξει ότι δεν κρύβεται πίσω από τους τοίχους του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά αντίθετα μιλά με ειλικρίνεια και ρεαλισμό στους πολίτες.

Την πρωθυπουργική επίσκεψη επιβεβαίωσε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, κατά την προχτεσινή επίσκεψη σε Κοζάνη – Γρεβενά, ο οποίος είπε ότι στην ατζέντα του πρωθυπουργού βρίσκεται βασικά το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές Μαρτίου. Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός σχεδιάζει εξόρμηση στην επικράτεια και στο πλαίσιο αυτό θα επισκεφτεί τη βόρεια Ελλάδα. Μένει να προσδιοριστούν οι ημερομηνίες, βεβαίως μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να εξηγήσει στις δημόσιες παρεμβάσεις του το σχέδιο που έχει για τη χώρα και να διαβεβαιώσει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας είναι πλέον κοντά και θα αρχίσει να φαίνεται από το τέλος του 2013. Το πρόγραμμα των περιοδειών του κ. Σαμαρά σχεδιάζεται αυτές τις ημέρες και οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και της ΝΔ θέλουν να συνδυάσουν τις περιοχές που θα επισκεφθεί με μικρά ή μεγάλα έργα που βρίσκονται εν εξελίξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτος σταθμός θα είναι υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής και θα ακολουθήσει η Δυτική Μακεδονία, η οποία και πλήττεται περισσότερο από άλλες περιφέρειες της χώρας από την ανεργία. Ο πρωθυπουργός θέλει επίσης να επισκεφθεί τη Θεσσαλία, δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο τη στήριξή του στους αγρότες και γενικά στην πρωτογενή παραγωγή και, τέλος, θα επισκεφθεί την Κρήτη.

Στελέχη της ΝΔ συνδέουν τις περιφέρειες αυτές και με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης συνεδρίου της ΝΔ μέσα στον Ιούνιο. Ο κ. Σαμαράς δεν έχει απορρίψει αυτές τις εισηγήσεις, αλλά αντίθετα εκτιμά ότι εάν η κατάσταση στην οικονομία έχει ομαλοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι, τότε το συνέδριο θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να ξεκινήσει από εκεί η επανίδρυση της ΝΔ.

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.