Προφυλακιστέοι για τη ληστεία στο Βελβενδό!



Προφυλακιστέοι κρίθηκαν έπειτα από σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή οι τέσσερις νεαροί συλληφθέντες για την διπλή ένοπλη ληστεία την περασμένη Παρασκευή στον Βελβενδό. Οι συλληφθέντες, αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διατυπώσεις θα μεταφερθούν εντός της ημέρας από την Κοζάνη στις Φυλακές Κορυδαλλού. Σήμερα το πρωί οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή στην Κοζάνη, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ από νωρίς το πρωί έξω από την είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 80 νεαρά άτομα από τον χώρο των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι αφού ανήρτησαν πανό φώναζαν συνθήματα με την Αστυνομία να έχει αποκλείσει την γύρω περιοχή. Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε πρώτος ο Γιάννης Μιχαηλίδης και ακολουθήσουν ο Νίκος Ρωμανός, Δημήτρης Πολίτης και Ανδρέας-Δημήτριος Μπουρζούκος. Και οι τέσσερις δήλωσαν ενώπιον του ανακριτή ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία και δεν συμμετέχουν σε αυτή καθώς είναι αναρχικοί.

Μάλιστα σε μια κοινή δήλωση τους, η οποία δημοσιεύτηκε νωρίτερα το πρωί σε γνωστή ιστοσελίδα «θεωρούν την επιλογή της ληστείας τράπεζας ως μια συνειδητή επιλογή αντίστασης, που δεν έχει στόχο τον προσωπικό τους πλουτισμό αλλά εντάσσεται στην συνολική επαναστατική δράση». Στην ανακριτική διαδικασία παραβρέθηκαν ο Φραγκίσκος Ραγκούσης ως συνήγορος του Νικόλαου Ρωμανού, εκπρόσωποι των υπολοίπων συλληφθέντων, καθώς και η μητέρα  του Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου, Παντελία Βεργοπούλου με τις δυο κόρες της. Σε αναφορά της προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης για την υπηρεσία μεταγωγών  τονίζει πως ο τρόπος μεταγωγής του γιου της και των υπολοίπων συγκρατούμενων του από την Αθήνα στην Κοζάνης με χειροπέδες πισθάγκωνα συνιστά ανεπίτρεπτη προσβολή της προσωπικότητας και βάσανο, ενώ δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα και υγεία.

Εν τω μεταξύ σε αποκλειστική γραπτή δήλωση στην ΕΡΑ Κοζάνης οι τέσσερις αναρχικοί συλληφθέντες για την διπλή ένοπλη ληστεία στο Βελβεντού, Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος, Γιάννης Μιχαηλίδης και Δημήτρης Πολίτης χαιρετίζουν τους «αλληλέγγυους συντρόφους που παρασταθήκανε στα Δικαστήρια της Κοζάνης», σημειώνοντας ότι τα συνθήματα τους «ζέσταναν τις καρδιές τους και έστω και νοητά υψώνουν τις γροθιές τους δίπλα τους».

ΕΡΑ Κοζάνης – Σύνταξη: Κώστας Δαβάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.