H Παρασκευή Βασιλειάδου από την Κοζάνη νικήτρια στο πρόγραμμα Vodafone World of Difference



Το Vodafone World of Difference, ανέδειξε τις 5 νέες νικήτριες που θα εργαστούν σε ένα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους για έναν ολόκληρο χρόνο, ενώ η Vodafone θα καλύψει το μισθό τους. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα Vodafone World of Difference πραγματοποιείται στην Ελλάδα για τρίτη συνεχή χρονιά και έχει αναδείξει τα προηγούμενα χρόνια 9 νικητές σε περιοχές όλης της χώρας.

Στις  φετινές νικήτριες του προγράμματος, οι οποίες θα εργασθούν για ένα χρόνο στον οργανισμό της επιλογής τους είνα και η  Παρασκευή Βασιλειάδου, που  θα αναλάβει τη θέση της Υπεύθυνης Οργάνωσης Προγράμματος Υποστήριξης Ατόμων Τρίτης Ηλικίας στην «ΑΡΣΙΣ» Κοζάνης, με σκοπό την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε τέσσερεις τομείς: ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική ενδυνάμωση, επίλυση πρακτικών ζητημάτων της καθημερινότητας, εξοικονόμηση χρημάτων.

Η Παρασκευή είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ειδίκευση στην Ψυχολογία. Τα τελευταία 8 χρόνια εργάζεται σε διάφορες θέσεις που αφορούν στον εκπαιδευτικό ή εμπορικό τομέα, ενώ συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές δράσεις τα τελευταία 9 χρόνια.

Η «ΑΡΣΙΣ» είναι μη κυβερνητική οργάνωση εξειδικευμένη στην κοινωνική υποστήριξη των νέων και στην προάσπιση των νεανικών δικαιωμάτων. Ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1992 και λειτουργεί με κέντρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Λάρισα και την Καρδίτσα. Το όραμά της είναι μια κοινωνία που δίνει θέση και ευκαιρίες σε όλους τους νέους/-ες και σέβεται τα δικαιώματά τους, όπως αυτά θεσπίζονται στο Ελληνικό και διεθνές δίκαιο και κατ´ εξοχήν στη Σύμβαση του ΟΗΕ  για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Αποστολή της ΑΡΣΙΣ είναι η ανάληψη δράσης με στόχο την πρόληψη  και καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων, με έμφαση στις ηλικίες 15-21. Απασχολεί 112 εθελοντές.

Φέτος, κατά την περίοδο υποβολής αιτήσεων, κατατέθηκαν συνολικά 242 ολοκληρωμένες προτάσεις για την ανάπτυξη και υλοποίηση συγκεκριμένων κοινωφελών έργων, από τις οποίες το 21% προήλθε από άτομα που είχαν μόνιμη απασχόληση, ενώ συνολικά έχουν μέχρι σήμερα υποβληθεί 948 προτάσεις. ¼λες οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν ξεχωριστά με βασικά κριτήρια τις ικανότητες, τη γνώση και τα τυπικά προσόντα, καθώς επίσης το όραμα και το πάθος των υποψηφίων. Επιπρόσθετα, κάθε αίτηση αξιολογήθηκε σύμφωνα με την ανθρωπιστική και κοινωφελή της αξία, το εφικτό της υλοποίησης, τα μετρήσιμα αποτελέσματα και τη βιωσιμότητά της.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.