Κοζανίτικη Αποκριά 2013: Ενισχύει ο Δήμος – Oικονομική αδυναμία για την Περιφέρεια



Σε ρυθμούς Αποκριάς μπαίνει σιγά – σιγά η Κοζάνη, ενώ οι Φανοί ήδη κάνουν τους προγραμματισμούς τους τόσο για τα γλέντια που θα κάνουν, όσο και για τα άρματα που θα παρουσιάσουν στην μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση. Με μεγάλες… δόσεις εθελοντισμού, αφοσίωσης και πιστοί στην παράδοση, αφιερώνουν προσωπικό χρόνο αλλά και… χρήμα, προκειμένου να είναι όλα στην εντέλεια. Οι φορείς της περιοχής έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στο έθιμο, αλλά και στη διοργάνωση (την οποία έχει ο Δήμος Κοζάνης), ενώ πρόσφατα η περιφέρεια συγκάλεσε σχετική οργανωτική σύσκεψη με παρόντες εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων.

Πόσο όμως θα ενισχύσει η τοπική αυτοδιοίκηση (σε πρώτο και δεύτερο βαθμό) τους φανούς της Κοζάνης για τις φετινές Απόκριες;

Ο Δήμος Κοζάνης όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα ενισχύσει τους φανούς με το ποσό των 1.350 ευρώ, όπως τόνισε μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Χάρης Γελαδάρης. Από την άλλη πλευρά, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλεψη για χρηματική ενίσχυση των φανών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (να θυμίσουμε ότι άλλοτε έπαιρναν το ποσό των 1.000 ευρώ).

Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σόκουτης τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Π.Λ.» πως: «Το θεωρώ εξαιρετικά αδύναμο σενάριο…», λέγοντας πως δεν υπάρχουν χρήματα, καθώς και ότι το ενδεχόμενο χρηματοδότησης δεν έχει συζητηθεί και πως δεν έχει τεθεί κάποια τέτοια πρόταση.«Δεν μπορεί η Περιφέρεια να κλείνει τα μάτια σε ένα γεγονός που φέρνει 50.000 επισκέπτες στην πόλη. Καλές οι συσκέψεις, αλλά ως προς το αποτέλεσμα…» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γελαδάρης.

Με χρηματική ενίσχυση ή χωρίς η Κοζανίτικη Αποκριά θα γίνει, ενώ οι στυλοβάτες της, οι άνθρωποι των φανών, αναμένεται να υπερβάλλουν και φέτος των εαυτών τους, για να προβάλλουν στην πόλη και τους επισκέπτες, το μοναδικό έθιμο των φανών…!

από τον Πρωινό Λόγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.