Νεάπολη: Ένα οδοιπορικό στο μοναχικό βίο – Βίντεο



Μια ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «Ένα οδοιπορικό στο μοναχικό βίο», διοργάνωσαν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στη Νεάπολη, ο τοπικός σύλλογος «Ολυμπιακή Φλόγα» σε συνεργασία με το Δήμο Βοΐου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ του Αχιλλέα Καλλίστρατου για τη Μονή Δρυοβούνου, που κέρδισε το χειροκρότημα το παρευρισκομένων, ενώ τις κεντρικές ομιλίες πραγματοποίησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, κ.κ. Παύλος και ο Διδάκτωρ Θεολογίας του ΑΠΘ, Αναστάσιος Δάρδας.

Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης στάθηκε στο δίλλημα του μοναχισμού, όπως το χαρακτήρισε, αναφερόμενος παράλληλα στις τρεις μοναχικές αρετές, ενώ από την πλευρά του ο κ. Δάρδας παρουσίασε την ιστορία των μοναστηριών της επαρχίας Βοΐου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε η Δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου, ενώ το παρών έδωσαν ο Βουλευτής, Γιώργος Κασαπίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Κατσαούνης και δημοτικοί σύμβουλοι.

[iframe width=”590″ height=”332″ src=”http://www.youtube.com/embed/jL4ywoyOsY0?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.