Διπλή ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό! Συνελήφθησαν 4 δράστες – Aρωμα τρομοκρατίας λένε πληροφορίες από την Αθήνα



Σκηνές βγαλμένες από ταινία του Χόλιγουντ αναστάτωσαν το πρωί τη κοινωνία του Βελβεντού και προκάλεσαν συναγερμό στις αστυνομικές αρχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Συμμορία ένοπλων ληστών «χτύπησε» ταυτόχρονα στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) τού Βελβεντού, σπέρνοντας τον πανικό στην ήσυχη. Μετά από ευρείας έκτασης αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν μέχρι στιγμής τέσσερις εκ των επτά -τουλάχιστον- δραστών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων.

Oλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί, όταν οι δράστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες και κρατώντας βαρύ οπλισμό, πιθανότατα καλάσνικοφ, εισέβαλαν ταυτόχρονα στα τοπικά υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. του Βελβεντού, απ’ όπου απέσπασαν με απειλές άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες μπήκαν στην Αγροτική Τράπεζα σπάζοντας με βαριοπούλες την τζαμαρία.

Oπως έγινε γνωστό, ένας εκ των δραστών φέρεται να «συντόνιζε» τη δράση των συνεργών του, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους και απειλώντας με όπλο όσους κατοίκους περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.

Αφού πήραν τα διαθέσιμα χρήματα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο οχήματα και τράπηκαν σε φυγή. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ακολούθησε ευρείας έκτασης επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Κοζάνης, της Πιερίας και της Ημαθίας.

Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι συνελήφθη αρχικά, κοντά στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ένας εκ των δραστών, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησε προκειμένου να βάλει φωτιά στο όχημα προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Aλλα τρία άτομα συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο κέντρο της Βέροιας. Oπως έγινε γνωστό, επέβαιναν σε όχημα, τύπου βαν, όπου στο εσωτερικό του βρέθηκε οπλισμός.

Από την πρώτη στιγμή το θράσος αλλά και ο βαρύς οπλισμός των δραστών, άφησε πίσω “άρωμα” τρομοκρατίας. ¼σο περνούν οι ώρες όμως, φτάνουν στοιχεία στις αρχές που ενισχύουν αυτό το σενάριο όλο και πιο πολύ.

 Για το λόγο αυτό άλλωστε, με την υπόθεση ασχολούνται πλέον, αποκλειστικά αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής…

 Αστυνομικές πηγές λένε, ότι είναι πια πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο, οι  κουκουλοφόροι που “χτύπησαν” διπλά σε ταχυδρομείο και τράπεζα στο Βελβεντό , να είναι τρομοκράτες που προσπαθούσαν να μαζέψουν χρήματα για το επαναστατικό τους ταμείο.

 Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε, ότι ένας από τους ληστές που έχουν συλληφθεί, ίσως να ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στη “Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς”!

 Δε μιλούν στους Αστυνομικούς

 Μετά το διπλό χτύπημα, συνελήφθησαν συνολικά 4 άτομα. Κανένα από αυτά ωστόσο, δε συνεργάζεται καθόλου με τους Αστυνομικούς.

Και είναι αυτή, η ιδιαίτερα αρνητική στάση τους, που ταιριάζει με το “προφίλ” ανθρώπων της τρομοκρατίας…

Και οι τέσσερις είναι ¸λληνες φοιτητές, ηλικίας από 18 έως 24 ετών ενώ σχεδόν όλοι, είναι από την Αθήνα.

Oλοι οι συλληφθέντες είναι ελληνικής καταγωγής.

Με πληροφορίες από newsit.gr
Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.