Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα κομποστοποίησης οργανικών απορριμμάτων



Άλλη μία σημαντική προσπάθεια στον τομέα της ανακύκλωσης και τη συγκομιδή απορριμμάτων, ξεκινά ο Δήμος Βοΐου, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού των υπηρεσιών του προκειμένου να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη σημαντική μείωση δαπανών στο συγκεκριμένο τομέα.

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στη Σιάτιστα η ενημερωτική εκδήλωση  με θέμα «Ανάπτυξη  τοπικού  δικτύου χουμοποίησης -κομποστοποίησης
οργανικών απορριμμάτων» η οποία ουσιαστικά σήμανε την έναρξη της υλοποίησης του ολοκληρωμένου προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης στο Δήμο Βοΐου και για τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από την μείωση του όγκου των απορριμμάτων με την οικιακή κομποστοποίηση.

Ο Δήμος Βοΐου εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο  -«Αστική Αναζωογόνηση  2012-2015», με το ποσό των 297.000 Ευρώ προκειμένου να προμηθευτεί 500 οικιακούς κάδους λιπασματοποίησης κήπου χωρητικότητας 80 λίτρων, 5 κάδους λιπασματποίησης συνεχούς λειτουργίας, που τοποθετήθηκαν στα σημεία των λαϊκών αγορών, δυνατότητας διαχείρισης 200-500 κιλών οικιακών απορριμμάτων εβδομαδιαίως, καθώς και 24 κάδους τροφοδοσίας χωρητικότητας 80 λίτρων.

Όπως εξήγησε ο πρώην Αντιδήμαρχος και νυν εντεταλμένος σύμβουλος, Θεόδωρος Πήττας, στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι πολίτες του Δήμου, οι οποίοι μάλιστα χθες δήλωσαν την πρόθεση τους να προμηθευτούν κάδους κομποστοποίησης, ενώ από την πλευρά της η Δήμαρχος Βοϊου, Παναγιώτα Ορφανίδου, στάθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνετε από τη δημοτική αρχή προκειμένου η ανακύκλωση να αποτελέσει τρόπο ζωής κυρίως για τη νέα γενιά: «Θέλουμε να περάσουμε αυτή τη νοοτροπία στη νέα γενιά. Είναι θέμα περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά και περιορισμού του κόστους συγκομιδής απορριμμάτων», σημείωσε.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας Γ. Παππάς, ο οποίος παρουσίασε τους κάδους που θα τοποθετηθούν στις αυλές των σπιτιών, ενώ εξήγησε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

[iframe width=”590″ height=”332″ src=”http://www.youtube.com/embed/jvJ7os1HZKA?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.