Κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ) για την απεργια της 20ης Φλεβαρη



ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ  11.00π.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ προχωράει στην εκπλήρωση των δεσμεύσεών της απέναντι στην ντόπια αστική τάξη και στους ιμπεριαλιστές, Τρόϊκα, ΔΝΤ, ΕΕ, ξετυλίγοντας την ανελέητη επίθεση της ενάντια στον «εχθρό-λαό». Έτσι προχωράει σε όλα τα μέτρα εφαρμογής του μνημονίου:

-ετοιμάζεται να μειώσει κι άλλο, τον κατώτατο μισθό,
-προχωρά στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και
 στις χιλιάδες απολύσεις και «διαθεσιμότητες» στο δημόσιο τομέα – μέσω και της λεγόμενης
 «αξιολόγησης».
-Στην επίθεση της, ενάντια στη φτωχομεσαία αγροτιά, που ξεκληρίζεται.
-Στο λεγόμενο «Σχέδιο Αθηνά», για το κλείσιμο ΑΕΙ και ΤΕΙ, που καρατομεί το δικαίωμα στις
 σπουδές και στη δουλειά σε χιλιάδες νέους ανθρώπους.
-Στη διάλυση της Υγείας, με τις «συγχωνεύσεις» – κλεισίματα Νοσοκομείων, της Παιδείας, με
  κλεισίματα σχολείων.
-Στο συνολικό ξεπούλημα της χώρας, που θα τη μετατρέψει σε «έρημο χωράφι».
-Την ίδια στιγμή, που και νέα φορο-ληστρικά μέτρα και χαράτσια, εξαθλιώνουν την εργατική τάξη
 και τους εργαζόμενους, ενώ κλιμακώνουν την επίθεση στα λαϊκά στρώματα, επιταχύνοντας την
 καταστροφή τους.
-Τάζουν «ανάπτυξη», δημαγωγούν για «σταθεροποίηση», και καλούν σε «συμμόρφωση» – δηλαδή
 σε υποταγή – τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, συνολικά το λαό.

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, εάν και εφόσον υπάρξει, θα πατήσει πάνω στα ερείπια των εργατικών, λαϊκών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Οι επενδύσεις για τις οποίες εκλιπαρούν το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο οι «υπερήφανοι» «πατριώτες» της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, προϋποθέτουν την ισοπέδωση κάθε εργατικής κατάκτησης, τη μετατροπή όλης της χώρας σε μια τεράστια «ειδική οικονομική ζώνη» με τους εργαζόμενους υποδουλωμένους και το κεφάλαιο πλήρως απελευθερωμένο, ασύδοτο.

Εξάλλου αυτή τους η διάθεση φάνηκε ξεκάθαρα τις τελευταίες μέρες, όπου μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, κατέφυγε δύο φορές, στο φασιστικό μέτρο της επιστράτευσης για να τσακίσει τον αγώνα των απεργών εργαζόμενων του Μετρό, και των ναυτεργατών. Παρέταξε  τα ΜΑΤ απέναντι σε αγωνιζόμενους κατοίκους, ξυλοκόπησε και συνέλαβε εργαζόμενους, συνδικαλιστές και αγωνιζόμενους αγρότες. Στο στόχαστρο μπαίνει ανοικτά κι αποφασιστικά το δικαίωμα στην απεργία με το νέο νομοσχέδιο, ουσιαστικής απαγόρευσης της, που ετοιμάζουν!!!

Απέναντι σε όλα αυτά ο λαός πρέπει να απαντήσει μαζικά και δυναμικά! Να πάρει την υπόθεση του αγώνα και της ζωής του στα χέρια του! Να οργανώσει την πάλη του ! Μέσα από μαζικές διαδικασίες, με συνελεύσεις και πλατειά συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων και στην υλοποίησή τους. Να γυρίσει την πλάτη στις ξεπουλημένες και υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μην συντονιστεί και να μην συνολικοποιηθεί ο αγώνας των εργαζομένων. Να έρθουν σε ρήξη με τις λογικές της «ανάθεσης» και των κοινοβουλευτικών αυταπατών τύπου «αριστερής διακυβέρνησης» και ΣΥΡΙΖΑ  αλλά και με τις λογικές της κομματικής  περιχαράκωσης τύπου ΠΑΜΕ.

Ο μόνος κυρίαρχος μπορεί να είναι  ο εργαζόμενος λαός μέσα από τις δικές του μαζικές διαδικασίες, μέσα από τα δικά του ταξικά εργαλεία για να ανατρέψει το μαύρο μέλλον και την καθημερινή βαρβαρότητα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ  11.00 π.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.