Ο Πάνος Καμμένος για τους συνεταιρισμούς του Βελβεντού, του Κρόκου και την παραμελημένη Δυτική Μακεδονία



Στο πλαίσιο της εκτός ημερησίας διάταξης στη Βουλή των Ελλήνων για την αγροτική πολιτική ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος στην ομιλία του ανέδειξε τις προθέσεις της τρικομματικής κυβέρνησης να παραδώσει στους ξένους επιβουλείς της Ελλάδας την κατεύθυνση της αγροτικής παραγωγής αλλά και τη χρήση της αγροτικής  γης κατά τις προθέσεις  και τα συμφέροντά τους (π.χ. πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ).

Σε αντίθεση με τις εκθέσεις ιδεών των προέδρων των τριών μνημονιακών κομμάτων ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για την διατροφική αυτάρκεια και την εξαγωγική προοπτική του πρωτογενούς τομέα.

Μίλησε επίσης για την εθνικής σημασίας στάση που πρέπει να έχει η χώρα στις ευαίσθητες περιοχές της Β. Ελλάδας σε ότι αφορά τις επιλογές της αγροτικής παραγωγής και τη εκμετάλλευση των περιοχών αυτών στο πλαίσιο των Ελευθέρων Οικονομικών Ζωνών.

Μεταξύ των άλλων  ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος για άλλη μια φορά αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στην περιοχή μας. Την πολύπαθη και παραμελημένη Δυτική Μακεδονία την οποία η πολιτική του μνημονίου την οδηγεί σε πολλαπλή απομόνωση.

Αναφέρθηκε στους συνεταιρισμούς του Βελβεντού και στο πρόβλημα των αυξημένων εξόδων μεταφοράς των προϊόντων προτείνοντας τη λύση του ενός ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο.

Αναφέρθηκε στο συνεταιρισμό του Κρόκου εξαίροντας την προσπάθειά τους και επισημαίνοντας την παντελή απουσία του κράτους.

Αναφέρθηκε και στην ακριτική Φλώρινα στην οποία όχι απλά δεν επιδοτούνται τα τοπικά προϊόντα όπως η πιπεριά και τα φασόλια Πρεσπών, αλλά επιδοτούν το μεταλλαγμένο καλαμπόκι της Γερμανικής BAYER .

Με τις αναφορές αυτές από του βήματος της Βουλής, ο κ. Πάνος Καμμένος έδειξε για άλλη μια φορά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τη σημασία που δίνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στη Δυτική Μακεδονία.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έμπρακτα αποδεικνύουν ότι γνωρίζουν τα τοπικά προβλήματα τα προωθούν και προτείνουν συγκεκριμένα και εξειδικευμένα μέτρα για τους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.