Την Τρίτη θα επιστρέψουν στην Κοζάνη οι συλληφθέντες – Καταγγέλλουν κακοποίηση οι γονείς και δικηγόροι τους



– Μόλις 15′ έμειναν στο γραφείο του εισαγγελέα
– Εμφανή τα σημάδια ξυλοδαρμού και στις 4 φωτογραφίες – Δείτε όλες τις φωτογραφίες των συλληφθέντων
-“Οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά την «δυναμική επιχείρηση» που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά την ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση” λέει η αστυνομία
– Με τον Αλ. Γρηγορόπουλο ήταν το μοιραίο βράδυ του 2008 ο ένας απο τους τέσσερις
– “Καθαρά” τα όπλα, δεν είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί

Στον εισαγγελέα Εφετών οδήθηκαν λίγο μετά τις 18:00 οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης με τζιπ της αστυνομίας και συνοδεία ασφάλειας. Η μεταγωγή τους στον εισαγγελέα που ήταν προγραμματισμένη για τις 17:00 καθυστέρησε γιατί είχαν συγκετρωθεί υποστηρικτές τους και φώναζαν συνθήματα “Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά”. Ωστόσο στο γραφείο του εισαγγελέα έμειναν για περίπου 15′ και στη συνέχεια οδηγήθηκαν ξανά στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Αύριο, Δευτέρα, οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Κορυδαλλό όπου θα παραστούν και στη δίκη που είναι σε εξέλιξη για τη “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Στη συνέχεια την Τρίτη θα επιστρέψουν στην Κοζάνη όπου θα πάνε στον ανακριτή για την υπόθεση των ληστειών.

Τα ξημερώματα και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συνεχίζει την προανάκριση για εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα όπλα που χρησιμοποιήσαν οι δράστες για τις ληστείες ήταν “καθαρά”, δηλαδή δεν είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα σε καμί άλλη τρομοκρατική ή εγκληματική ενέργεια.

Έξω από την ΓΑΔΑ βρίσκονται από το πρωί συγγενείς των νεαρών, ενώ η μητέρα του Μπουρζούκου, η οποία είναι γιατρός του ΕΚΑΒ, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν. Παράλληλα, οι δικηγόροι τους θα ζητήσουν τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο και ιατροδικαστική εξέταση, καθώς φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι οποίες έχουν υποστεί επεξεργασία.

Σύμφωνα με την αστυνομία “οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά την «δυναμική επιχείρηση» που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά την ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση”

Σε βάρος των τεσσάρων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.

Στον εισαγγελέα Εφετών θα οδηγηθούν ο Ιωάννης Μιχαηλίδης, 25 χρόνων και ο Δημήτρης Πολίτης, 22 χρόνων, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος τους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
 
Οι Ανδρέας-Δημήτριος Μπουρζούκος, 24 ετών και Νικόλαος Ρωμανός, 20 ετών θα παραμείνουν στην Αντιτρομοκρατική, όπου εξετάζονται.

newsit.gr

[iframe width=”590″ height=”443″ src=”http://www.youtube.com/embed/yLdyj8h85uw?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.