Περισσότεροι Ισραηλινοί τουρίστες στην Δυτική Μακεδονία



Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την συμμετοχή της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση International Tourism Market 2013 η οποία πραγματοποιήθηκε  στις 5 και 6 Φεβρουαρίου  στο Τελ Αβιβ του Ισραήλ.

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον μεγάλων τουριστικών οργανισμών και ταξιδιωτικών πρακτορείων  του Ισραήλ μετά την στροφή των Ισραηλινών τουριστών από την τουριστική αγορά της Τουρκίας σε αυτή της Ελλάδας λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας. Ήδη έχει πραγματοποιήσει  η εταιρεία Aegean πτήσεις  τσάρτερ  με προορισμό  την  Θεσσαλονίκη ενώ τον Απρίλιο η ίδια εταιρεία δρομολογεί και τακτικές πτήσεις στον ίδιο προορισμό. Λόγω της αεροπορικής σύνδεσης αναμένεται η αύξηση Ισραηλινών τουριστών στην Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα στην Καστοριά όπου υπήρχε μεγάλη Ισραηλινή κοινότητα. Αξιοσημείωτο είναι  ότι τα μελή της αποστολής μας κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο Ισραήλ επισκέφθηκαν κατόπιν προσκλήσεως το χωριό Tsur Moshe, όπου κατοικούν  απόγονοι Καστοριανών εβραϊκής καταγωγής,  ενώ επισκέφθηκαν και το μνημείο που είναι αφιερωμένο στην μνήμη των Καστοριανών προγονών τους γεγονός που καταδεικνύει τους  άρρηκτους δεσμούς  με τη περιοχή.
 
Η Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς συμμετείχε στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση International Tourism Market 2013 στο Τελ Αβιβ σε μια προσπάθεια εξεύρεσης νέων αγορών, δεδομένων των προβλημάτων που έχουν προκύψει στον εσωτερικό τουρισμό λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.

Φέτος για πρώτη φορά αναμένουμε ικανοποιητικό αριθμό ισραηλινών επισκεπτών κατά την διάρκεια  του   Εβραϊκού Πάσχα  ( 25 Μαρτίου –2 Απριλίου). Για τον παραπάνω λόγο θα πρέπει  να προετοιμασθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία –εστιατόρια) στα πρότυπα των διατροφικών τους συνηθειών που είναι άρρηκτα συνδεμένες με τις λατρευτικές τους παραδόσεις. (Κosher) 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.