Εκδήλωση για την ανάδειξη του γλυκού «ΣΑΛΙΑΡΙ» ως του κατ’ εξοχήν αντιπροσωπευτικού γλυκού της Π.Ε Κοζάνης



Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Ν. Κοζάνης «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» διοργανώνουν εκδήλωση ανάδειξης του παραδοσιακού τοπικού γλυκού με την ονομασία «ΣΑΛΙΑΡΙ», ως του κατ’ εξοχήν αντιπροσωπευτικού γλυκού της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00 στο «Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης», στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κοίλων.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την πρώτη ενέργεια γνωστοποίησης στους πολίτες της περιοχή μας της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν έξι (6) περίπου μήνες, σε συνεργασία Επιμελητηρίου και του παραπάνω Σωματείου Ζαχαροπλαστών,  με σκοπό την ανάδειξη ενός τοπικού γλυκού ως  του καταλληλότερου να γίνει γνωστό και αναγνωρίσιμο πρωτίστως στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο.

Προς την κατεύθυνση αυτή,  οι επόμενες ενέργειες για την επίτευξη του στόχου θα είναι να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την κατοχύρωση της ονομασίας προέλευσης, καθώς και διαφημιστικής προβολής του γλυκού, ώστε  οι επισκέπτες της περιοχής μας που θα αναζητήσουν το γλυκό να μπορούν να το βρουν και να το προμηθευτούν από όλα τα ζαχαροπλαστεία της Περιφερειακής Ενότητας,  όπου θα προσφέρεται σε ειδικές συσκευασίες  «Δώρου».

Πιστεύουμε ότι η ευδοκίμηση της προσπάθειας αυτής εκτός από το γεγονός της αύξησης της ζήτησης και κατ’ επέκταση της παραγωγής του από τις τοπικές Ζαχαροπλαστικές επιχειρήσεις,  θα έχει μεσοπρόθεσμα σαν αποτέλεσμα  την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή μας, καθώς είναι επιβεβαιωμένο ότι η αύξηση της επισκεψιμότητας σε έναν τόπο έχει άμεση σχέση με την αναγνωσιμότητα  των γαστρονομικών της προϊόντων γενικότερα.

Στην εκδήλωση της Τετάρτης 6 Μαρτίου 2013, όπου θα προσκληθούν να παραβρεθούν και οι Βουλευτές, οι εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Φορέων της Π.Ε. Κοζάνης, προσκαλούνται να παραβρεθούν τόσο τα μέλη του Επιμελητηρίου, όσο και όσοι πολίτες επιθυμούν να ενημερωθούν για την προσπάθεια, να ακούσουν και να μάθουν την ιστορία και τον τρόπο παρασκευής του γλυκού «ΣΑΛΙΑΡΙ Κοζάνης» και επίσης να δοκιμάσουν τα πεντανόστιμο και μακράς διάρκειας γλυκό έτσι όπως θα το ετοιμάσουν και  θα το προσφέρουν σε όλους όσους παραβρεθούν οι Ζαχαροπλάστες της Π.Ε. Κοζάνης.

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης και το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Ν. Κοζάνης «Ο Ηρακλής» σας προσκαλούν  στην εκδήλωση ανάδειξης του παραδοσιακού τοπικού γλυκού με την ονομασία «ΣΑΛΙΑΡΙ», ως το κατ’ εξοχήν αντιπροσωπευτικό γλυκό της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κοίλων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
18:00-18:30 Προσέλευση
18:30-19:00  Χαιρετισμοί
19:00-19:15  Ομιλία κας Ματίνας Τσικριτζή – Μόμτσιου για τοπικές Παραδόσεις & Ιστορία του γλυκού «ΣΑΛΙΑΡΙ Κοζάνης»
19:15-19:30 Ομιλία του Προέδρου του Σωματείου Ζαχαροπλαστών Ν. Κοζάνης «Ο Ηρακλής», κ. Γιώργου Σιδηρόπουλου για τα παραδοσιακά γλυκά της Π.Ε. Κοζάνης.
19:30–19:45 Παρουσίαση ταυτότητας προώθησης γλυκού «ΣΑΛΙΑΡΙ» από τον Δρ Παναγιώτη Κυράτση  του τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας
19:45-20:30 Επίδειξη παρασκευής του γλυκού – Γευσιγνωσία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.