Γιορτή για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης



Την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 09:00 το βράδυ, που το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης συμπληρώνει 1 χρόνο λειτουργίας, σας καλούμε στο χώρο του, Πλακοπίτη 11 (κτίριο 40 μάρτυρες) για να γιορτάσουμε τον ένα χρόνο προσφοράς και παράλληλα, να μαζέψουμε φάρμακα, να γνωριστούμε, να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε και το πιο σημαντικό, να προωθήσουμε την ιδέα του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης.

Tο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι μια εθελοντική προσπάθεια ιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών και εθελοντών, που λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2012. Σκοπός του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης και της πρωτοβουλίας των πολιτών, των φορέων και τον συλλογικοτήτων που το εμπνεύστηκαν και το λειτουργούν  εθελοντικά με συνέπεια και σταθερότητα, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους-ες πολίτες, έλληνες και μετανάστες.

Σε μια εποχή που το κράτος αποσύρεται με δραματικό τρόπο από την υποχρέωση του για την φροντίδα των πολιτών όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας οδηγούνται απροστάτευτοι στο περιθώριο. Αναγνωρίζοντας βέβαια πώς σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το κράτος και έχοντας επίγνωση των ορίων και των δυνατοτήτων μας, δεν επιδιώκουμε τίποτα άλλο εκτός του να εφαρμόσουμε την πεποίθηση μας πώς η αλληλεγγύη και η προάσπιση των δικαιωμάτων απαιτεί συγκεκριμένη δράση της κοινωνίας.

Τα κοινωνικά δίκτυα, οι πρωτοβουλίες πολιτών, τα δίκτυα αλληλοβοήθειας σε μια στιγμή βαθειάς οικονομικής αλλά και κοινωνικής κρίσης συμβάλλουν στο να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή και να δημιουργηθεί ένα δίχτυ αλληλεγγύης για εκείνους τους πολίτες που οδηγούνται στο περιθώριο. Ταυτόχρονα όμως συμβάλλουν και να θεμελιωθεί μια νέα συνείδηση συνεργασίας, συμμετοχής, συλλογικής δουλειάς και προάσπισης των ανθρώπινων και κοινωνικών σχέσεων, που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία.

Όλοι οι πολίτες που έχουν την ανάγκη του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης, όπως οι ανασφάλιστοι, οι άνεργοι και οι με χαμηλό εισόδημα πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις του Ε.Σ.Υ, μπορούν να προσέρχονται καθημερινά από τις 5:00μ.μ. έως 9:00μ.μ. για δωρεάν ιατρική εξέταση, χορήγηση φαρμάκων, αλλά και για κατάθεση δικαιολογητικών και παροχή πληροφοριών.

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης
Πλακοπίτη 11 (κτίριο 40 μάρτυρες) 50100, Κοζάνη
τηλ: 2461042257
email: koinwniakoz@gmail.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.