Τοποθέτηση της ΕΛΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ για υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών



Έχουμε ξεπεράσει τα μισά της σχολικής χρονιάς και τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιοχής μας είναι σημαντικά. Πολλά από αυτά είναι κενά από την αρχή της σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα οι μαθητές να μη διδάσκονται τα αντίστοιχα μαθήματα. Η ΟΛΜΕ και οι κατά τόπους Ε.Λ.Μ.Ε. το επισημάναμε αυτό και ζητήσαμε στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης να μην κυριαρχήσουν λογικές μνημονίων.

Δυστυχώς οι πιστώσεις για αναπληρωτές – ωρομίσθιους ήταν ελάχιστες και ήρθαν σαν συνέχεια των ελάχιστων διορισμών να κάνουν το πρόβλημα στα σχολεία εκρηκτικό.

Στην περιοχή μας οι σύλλογοι διδασκόντων στα σχολεία και ο κάθε συνάδελφος χωριστά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές μας και στην τοπική κοινωνία δεχθήκαμε να διδάξουμε κάποιες ώρες υπερωριακά.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς διεκδίκηση αμοιβής ή ακόμα και αν γνωρίζουμε ότι η πληρωμή αυτών των υπερωριών θα γίνει με μεγάλη καθυστέρηση. Σύμφωνα με το νόμο η υπερωριακή διδασκαλία γίνεται μέχρι να προβεί το υπουργείο παιδείας σε διορισμό  αναπληρωτών  η ωρομισθίων  καθηγητών .

Αυτή την υπεύθυνη και φιλότιμη στάση μας απέναντι στους μαθητές μας η πολιτεία όχι μόνο προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί αλλά με εντολές του υπουργείου και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά από τους συλλόγους διδασκόντων να προχωρήσουν σε υποχρεωτικές αναθέσεις υπερωριών.
 
Το αδιέξοδο που οδηγούν την εκπαίδευση και τη χώρα οι πολιτικές τους προσπαθούν να το φορτώσουν στους εργαζόμενους της εκπαίδευσης.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια που υποβαθμίζει το επίπεδο της εκπαίδευσης και επομένως διαφωνούμε με την λύση των  υποχρεωτικών υπερωριών  για να αντιμετωπιστεί  το μεγάλο πρόβλημα των κενών στα σχολεία.

Γνωρίζοντας ότι η περιφέρειά μας είναι πρώτη πανελλαδικά σε ανεργία και μια από τις πρώτες της Ευρώπης προτείνουμε την κάλυψη των κενών με αναπληρωτές – ωρομίσθιους τώρα που είμαστε στα μέσα της σχολικής χρονιάς και με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών από την νέα σχολική χρονιά. Αυτή την πρότασή μας καλούμε να την στηρίξουν όχι μόνο οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί αλλά και τα στελέχη της εκπαίδευσης και οι φορείς της περιοχής μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΟΥΝΤΑΣ ΖΗΣΗΣ                                          ΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.