Μεγάλες απώλειες μετρούν τα τμήματα της περιοχής



Στον απόηχο της ανακοίνωσης του σχεδίου «Αθηνά» από το υπουργείο Παιδείας, πολλές είναι οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών της Δυτικής Μακεδονίας.

Σε πρώτη ανάγνωση η απορρόφηση των τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπστήμιο Μακεδονίας δημιούργησε εύλογες αντιδράσεις, όταν μάλιστα η υλοποίηση του έργου της πανεπιστημιούπολης προωθήθηκε για πολλά χρόνια ως ένα απο τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα για την περιοχή.

Με μια προσεκτικότερη μάτια γίνεται προφανές ότι και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας βγαίνει χαμένο απο πλευράς αιρθμών, αλλά και γνωστικών αντικειμένων απο αυτή την ιστορία, αφού για παράδειγμα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δίνει το σχέδιο «Αθηνά» η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα πάρει περίπου 200 φοιτητές, όταν μόνο στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας -ένα απο τα καλύτερα τμήματα που συγχωνεύεται- εισάγονταν 400 φοιτητές ετησίως.

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν έχει να κάνει με τοπικισμούς, κερδισμένους ή χαμένους, αφού μάλιστα με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο όλα τα τμήματα,  σε όλα τα ιδρύματα, σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας έχουν μεγάλες απώλειες.

Το σημαντικό θέμα είναι η βιωσιμότητα και η λειτουργικότητα των τμημάτων που μένουν, υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και με μια καλή ακαδημαϊκή προοπτική.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.