Καταγγέλλουν λάθος στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Μποδοσάκειο



Σε τραγικό λάθος φαίνεται πως οδηγήθηκε το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, στην συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, καθώς η απόφαση για την έδρα των Νοσοκομείων πάρθηκε χωρίς απόλυτη πλειοψηφία επί των παρόντων, γεγονός το οποίο έχει εγείρει αντιδράσεις, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη διαδικασίες διερεύνησης για ακύρωση της απόφασης. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι και ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας τόνισε από την πρώτη στιγμή, και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι η απόφαση πάρθηκε χωρίς απόλυτη πλειοψηφία.

Να σημειωθεί πως στη ψηφοφορία συμμετείχαν 28 σύμβουλοι με την πρόταση που επικράτησε να λαμβάνει 14 ψήφους. Βάση του κανονισμού, θα έπρεπε να λάβει η απόφαση (για να είναι απόλυτα νόμιμη) 15 ψήφους δηλαδή το 50% των παρόντων και όχι 14 που έλαβε (άρθρο 169 παράγραφος 2). Το εν λόγω αποτέλεσμα θα έπρεπε να οδηγήσει το Προεδρείο είτε σε επανάληψη της ψηφοφορίας, είτε σε ακύρωσή της. Κάτι τέτοιο δε συνέβη, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ισχύουσα η πρόταση Παπαϊορδανίδη, που ψηφίστηκε τόσο από τον Αντώνη Κύρινα όσο και από 5 συμβούλους της παράταξης του Γιώργου Δακή, δημιουργώντας κυριολεκτικά «τριγμούς» στη συμπολίτευση. Αναλυτικά οι τρεις προτάσεις πήραν: 12 η εισήγηση-πρόταση Δακή,  14 εισήγηση Παπαϊορδανίδη (που στηρίχθηκε και από άλλους συμβούλους) και 2 ψήφους έλαβε η θέση Βογιατζή – Χόλπα.

Από την Τρίτη το πρωί ξεκίνησε μία προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί τρόπος ακύρωσης της απόφασης κάτι που όμως αναμένεται να επιφέρει μείζον θέμα αν συμβεί, με τους Εορδαίους ήδη να διαμηνύουν πως μια τέτοια κίνηση αποτελεί «αιτία πολέμου» μιας και η απόφαση που πάρθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο για «άρση της αδικίας με επαναπόδοση των κλινών που αφαιρέθηκαν από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, εννοώντας προφανώς και τη μεταφορά της έδρας, στο Μποδοσάκειο».

Την ίδια ώρα και ενώ γεννώνται ερωτήματα για τους χειρισμούς που έγιναν και από το προεδρείο στη συνεδρίαση, από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής εμφανίστηκε την Τετάρτη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό FLASH, δηλώνοντας πως: «Όσοι υποστήριξαν μια διαφορετική άποψη, εκτιμώ ότι είναι μακράν της πραγματικότητας, του ρεαλισμού και ουσιαστικά στρέφονται κατά των ζωτικών συμφερόντων, του στρατηγικού σχεδιασμού, του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου…».

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.