Κοζάνη: Ανακοινωση του ΚΚΕ(μ-λ) σχετικά με την επιθεση των ΜΑΤ στο υπουργείο εργασίας



Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει – του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Το ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει την  άγρια επίθεση των ΜΑΤ στο Υπουργείο Εργασίας, απέναντι σε διαδηλωτές και μέλη του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιούσαν «συμβολική κατάληψη» του γραφείου του υπουργού Εργασίας, Βρούτση. Οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν σ΄ αυτούς που πραγματοποιούσαν την κατάληψη, αλλά και στους συγκεντρωμένους, έξω απ΄ το Υπουργείο, διαδηλωτές, τους οποίους αντιμετώπισαν με ξυλοδαρμούς, ύβρεις και χημικά. Πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν, ενώ έγιναν 35 προσαγωγές, οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο με στημένες κατηγορίες.

Άμεση και σαφής ήταν και η στάση της κυβέρνησης, που δια στόματος Κεδίκογλου, δήλωσε ρητά πως δεν θα υπάρξει καμία «ανοχή», σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις. Επιστρατεύτηκε ξανά η «θεωρία των άκρων», ενώ τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, μιλούσαν για «φθορές».

Η κατασταλτική αυτή επιχείρηση, που εκπορεύτηκε απ’ την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, εντάσσεται στη συνολικότερη διαδικασία φασιστικοποίησης της πολιτικής του συστήματος, με στόχο να περάσουν «δια πυρός και σιδήρου», τα σημερινά και αυριανά αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια, μια διαδικασία στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και των απαιτήσεων Ε.Ε. – ΔΝΤ και Τρόικας, που τη θεωρούν αναγκαία για να περάσουν τα μέτρα που απαιτούν. Kαι για να σταλεί επίσης, το μήνυμα προς το λαό, πως έτσι θ΄ αντιμετωπίζεται, από δω και στο εξής, κάθε μορφή αντίδρασης, και πολύ περισσότερο, οι αγώνες κι οι αντιστάσεις του. Ξεκινώντας απ’ τη στοχοποίηση των στεκιών και πολιτικών χώρων, προχωρώντας στην επιστράτευση των απεργών του Μετρό και την εισβολή των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο, στέλνοντας τα ΜΑΤ απέναντι σε κατοίκους, όπως στην Πιερία, ή παρατάσσοντάς τα, απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες, με τη σημερινή τους επιχείρηση απέναντι στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, έδειξαν πως δεν υπάρχει «ασυλία» για κανέναν, που αναφέρεται στο λαό και στους αγώνες.

Μέσα σ΄ αυτό το μελανό πλαίσιο, οι καιροί απαιτούν μαζικούς και μαχητικούς λαϊκούς αγώνες κι αντιστάσεις, που θα απαντούν στην καθημερινή επίθεση και στην κρατική τρομοκρατία, και θα βάζουν σα στόχο, την ανατροπή της πολιτικής αυτής. Αγώνες κι αντιστάσεις, προετοιμασμένους κατάλληλα, με τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων, ώστε να είναι και αποτελεσματικοί.

· Ν’ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ!
· Ν ΆΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ!
· ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.