Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Κοζανίτη ερευνητή Θεοφάνη Πάμπα «Οι Τακιατζήδες»



Κυκλοφόρησε το βιβλίο του συμπατριώτη μας και γνωστού ερευνητή Δρ. Θεοφάνη Πάμπα «Οι Τακιατζήδες», που αποτυπώνει την γενεαλογική-βιογραφική έρευνα του συγγραφέα για την ομώνυμη οικογένεια, αλλά και την ιστορική της διαδρομή από την Κοζάνης στη Μεσευρώπη.

Ο Κοζανίτης ερευνητής δίνει απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων που αφορούν στην προέλευση, την καταγωγή, τις συγγενικές σχέσεις, τους απογόνους, τα μέρη που έζησαν, αλλά και την κοινωνική θέση των Τακιατζήδων.

Αναλυτικότερα, στο βιβλίο του συγκεντρώνει πληροφορίες που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα  τόσο στην Κοζάνη, όσο και στις χώρες που δραστηριοποιήθηκαν (Αυστρία και Ουγγαρία), αλλά και τα ίχνη που άφησαν πίσω τους.

Έπειτα την ενδελεχή και συστηματική έρευνα, ο Δρ. Θεοφάνης Πάμπας παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό, μία βιογραφική-γενεαλογική πραγματεία, με πλείστες λεπτομέρειες για τους Τακιατζήδες, που περιλαμβάνει βιογραφικά γνωστών Τακιατζήδων αλλά και διαθήκες.

Όπως σημειώνει ο συγγραφέας στον πρόλογο των βιβλίων, η απόφαση για την συγγραφή της προκείμενης μονογραφίας, πάρθηκε έπειτα από μία συνάντηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα, κατά την οποία αντίκρισε απροσδόκητα στο γραφείο του το αυθεντικό πορτρέτο του Νικόλαου Τακιατζή, άγνωστου ζωγράφου «την αρχαιότερη και ωραιότερη απεικόνιση μορφής Κοζανίτη άρχοντα που έχει διασωθεί», όπως αναφέρει.

Αυτό ήταν το έναυσμα για του γεννηθεί η επιθυμία συγγραφής, ώστε να καταφέρει να δώσει απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων που ανέκυψαν, και να παραδώσει ένα εξαιρετικό βιβλίο, που αποδίδεται και στα ουγγρικά στην ίδια έκδοση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.