Αρνητική η κοινωνία του Μαυροδενδρίου στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο χώρο του στρατοπέδου του 523 Τ.Π.



Σε τεταμένο κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά  η Γενική Συνέλευση των κατοίκων του Μαυροδενδρίου σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο χώρο του στρατοπέδου του 523 Τ.Π. , στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μαυροδενδρίου. Η πλειοψηφία των κατοίκων, που βρέθηκαν στη συνέλευση,  τάχθηκαν  κατά της δημιουργίας του κέντρου χωρίς πάντως να λείψουν οι εντάσεις.

Η συνέλευση ξεκίνησε με την ενημέρωση από πλευράς του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, του αντιδημάρχου Ελλησπόντου- Υψηλάντη   Στάθη Τσανακτσίδη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χρήστου Αλμασίδη.

Ο κ. Μαλούτας ενημέρωσε τους κατοίκους για τις επαφές, που είχε με το Υπουργείο Προστασίας το Πολίτη, από την ημέρα  που έγινε γνωστό το θέμα . Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μαλούτας από την επικοινωνία προέκυψε πως το 523Τ.Π. στρατόπεδο συμπεριλαμβάνεται στις 18 εναλλακτικές θέσεις οι οποίες αξιολογούνται από το Υπουργείο.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης  έθεσε μια σειρά από ζητήματα όπως η σκοπιμότητα δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας, οι συνθήκες φιλοξενίας, η ασφάλεια, οι υγειονομικές συνθήκες κ.α. και τόνισε πως έχει ζητήσει από το Υπουργείο να υπάρχει  έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση στους κατοίκους της περιοχής.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο κάτοικοι της περιοχής αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων και αυτοδιοικητικών παρατάξεων, που ζουν στο Μαυροδένδρι, όπως ο Νώντας Στολτίδης (Κ.Κ.Ε.) και  Λευτέρης Ιωαννίδης (Κοζάνη Τόπος Να ζεις),  που ανέπτυξαν τις θέσεις του πάνω στο ζήτημα.

Στη συνέλευση βρέθηκαν και μέλη της Χρυσής Αυγής, που φώναξαν συνθήματα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ
Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.