Συμπλοκή αντιεξουσιαστών – αστυνομίας στο κέντρο της Κοζάνης! Ένταση και στα δικαστήρια



Ένταση επικράτησε χτες στα δικαστήρια της Κοζάνης, καθώς αναμένονταν να αρχίσει στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, η δίκη των έξι συλληφθέντων νεαρών αντιεξουσιαστών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τα ξημερώματα στη διάρκεια συμπλοκής αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στο κέντρο της Κοζάνης.

Μπροστά στο δικαστικό μέγαρο είχε συγκεντρωθεί μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν ζώσει την είσοδο, το προαύλιο και το εσωτερικό του κτιρίου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης, κάτω από αυστηρά μέτρα φρούρησης, ενώ λίγο αργότερα άρχισαν να φτάνουν νεαρά άτομα για συμπαράσταση των συλληφθέντων που θα δικάζονταν.

Ο εισαγγελέας απηύθυνε εναντίον τους κατηγορίες και τους παρέπεμψε για δίκη στο Αυτόφωρο, όμως μέχρι τις 3.30 το απόγευμα η δίκη δεν είχε αρχίσει. Οι κατηγορούμενοι κρατούνταν στα κρατητήρια του δικαστικού μεγάρου στο υπόγειο, μέχρι να ολοκληρωθεί προηγούμενη δίκη που βρισκόταν σε εξέλιξη, ωστόσο η αναμονή πυροδοτούσε ένταση μεταξύ νεαρών συγκεντρωμένων και αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς όμως να σημειωθούν επεισόδια

Τα πιο σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν κατά τις 5 τα ξημερώματα χτες, στον κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης, αφού προηγουμένως νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν βάλει φωτιά σε κάδο απορριμμάτων σε παρακείμενη κεντρική οδό. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των εννιά νεαρών και τεσσάρων αστυνομικών που έσπευσαν με περιπολικό, καθώς οι πρώτοι αντέδρασαν έντονα όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν τα στοιχεία τους. Σε χρόνο ρεκόρ έφτασαν κι’ άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να συνδράμουν στην επιχείρηση. Η ένταση κορυφώθηκε όταν η αστυνομία επιχείρησε την προσαγωγή ενός νεαρού, ενώ οι υπόλοιποι συγκεντρωθέντες αντέδρασαν και σημειώθηκε συμπλοκή. Τότε οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε έξι συλλήψεις και τρεις προσαγωγές.

Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στο Αυτόφωρο, με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, ενώ ένας κατηγορείται για απειλή και εξύβριση.

Η δίκη στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Κοζάνης αναμένονταν με ενδιαφέρον το απόγευμα, ενώ στο προαύλιο του δικαστικού μεγάρου υπήρχαν στιγμές έντασης.

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.