Παρουσίαση του βιβλίου του πατέρα Αθανάσιου Καμπούρη στην Πτολεμαΐδα



Το απόγευμα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του Μουσείου Πτολεμαΐδας, με μεγάλη συμμετοχή του αναγνωστικού κοινού του δήμου Εορδαίας, η παρουσίαση του βιβλίου του Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Καμπούρη  “Η Θεολογία του πόνου: Βιβλική και Πατερική Θεώρηση της Σωματικής και Πνευματικής Ασθένειας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της εκκλησίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Εορδαίας και άλλων φορέων.

Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου σημείωσε πως είναι ευοίωνο να ξεκινάει η  νέα χρονιά με την παρουσίαση του βιβλίου ενός σεβάσμιου και αγαπητού ανθρώπου της εκκλησιάς.  

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της, η πρόεδρος του μουσείου Θεοπίστη Κρυσταλλίδου αναφέρθηκε στο εμπνευσμένο πόνημα του Πρωτοπρεσβυτέρου, λέγοντας πως δεν θα μπορούσε να βρεθεί καταλληλότερος να μας καθοδηγήσει στην αντιμετώπιση του σωματικού και του πνευματικού πόνου.

Την παρουσίαση του βιβλίου, αναλύοντας διαφορετικές πτυχές του, έκαναν οι: Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Άννα Κωνσταντινίδου, ο σχολικός σύμβουλος Δημήτρης Πλωμαρίτης και ο Δικηγόρος Παναγιώτης Σίσκος. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναφορά στα μαθητικά χρόνια του πατέρα Αθανάσιου από την δασκάλα του Νίκη Παπουλίδου.  

Η εκδήλωση έκλεισε με την συναυλία της Σοπράνο Χρύσας Δελαβερίδου, του βαρύτονου Κωνσταντίνου Μάμμου, ενώ στο πιάνο ήταν Ρόη  Μήτκα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.