Σιατίστης Παύλος: Κάθε χάιδεμα Ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει ακύρωση της πίστης!



Καταπέλτης κατά της Χρυσής Αυγής αλλά και των Χριστιανών – κληρικών και λαϊκών – που εναγκαλίζονται μαζί της εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος στην ομιλία του για το μεταναστευτικό στο Συνέδριο “Εκκλησία και Αριστερά”, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. “Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού ή πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης. Κανείς δεν μπορεί να παίζει «εν ου παικτοίς»”, τόνισε ο Μητροπολίτης Παύλος. “Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος. Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου. Δεν θα ακυρώσουμε την αλήθεια του Θεού για να λύσουμε τα προβλήματα μας” επισήμανε ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι “τον Χριστό  η «χρυσή αυγή» τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.

“Για την Εκκλησία είναι αδιαπραγμάτευτη η αξία του ανθρώπινου προσώπου”, είπε ο Μητροπολίτης Σισανίου ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του έγινε σαφής η αντίθεσή του στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών. “Σε καμμία περίπτωση λύση δεν είναι ένας σύγχρονος άλλου τύπου Καιάδας, λύση δεν είναι οι χωματερές ανθρώπων. Από την άλλη πλευρά οι μετανάστες δεν είναι ούτε ένα θέμα για εύκολη ρητορεία, ούτε για αδάπανη προοδευτικότητα”.

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ.Παύλου πολλές φορές το κοινό τον διέκοψε χειροκροτώντας θερμά.

H εισήγηση του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου έγινε κατά τη διάρκεια της πέμπτης Συνεδρίας με θέμα, “Εκκλησία και Αριστερά έναντι του μεταναστευτικού ζητήματος”, στην οποία επίσης συμμετείχαν ο κ.Παύλος Χαραμής, Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ και ο Επ.Καθηγητής ΑΠΘ Στυλιανός Τσομπανίδης. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Παπαχρήστου, εκκλησιαστικός συντάκτης του ΣΚΑΪ και υπεύθυνος του Amen.gr.

Δείτε όλη την ομιλία του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου στο amen.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.