3 χρυσά, 2 αργυρά, 2 χάλκινα και 5 πέμπτες θέσεις στο Πανευρωπαϊκό για την Μακεδονική Δύναμη



Η πόλη της Αθήνας επιλέχτηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ταεκβοντό να είναι η πρώτη πόλη που θα φιλοξενήσει το 1ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων, στο ολυμπιακό αγώνισμα του taekwondo από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου 2013, στο Ολυμπιακό στάδιο όπου 9 χρόνια πριν φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς αγώνες και του taekwondo, μία ιδιαίτερη τιμή και χαρά για αθλητές, προπονητές και συντελεστές της διοργάνωσης που πήραν μέρος σε αυτόν τον ξεχωριστό χώρο.

Πενήντα σύλλογοι από 16 Ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν σε αυτό το πρωτάθλημα σε όλες τις κατηγορίες παίδων – κορασίδων, εφήβων – νεανίδων, ανδρών – γυναικών. Από την πόλη της Κοζάνης και τον Σύλλογο Μακεδονική Δύναμη έλαβαν μέρος 15 αθλητές οι οποίοι κατάφεραν να φέρουν τον σύλλογο 3ο στη γενική κατάταξη στην κατηγορία παίδων – κορασίδων και 5ο στη γενική κατάταξη ανδρών – γυναικών, έχοντας 7 μετάλλια, 3 χρυσά, 2 αργυρά, 2 χάλκινα και 5 πέμπτες θέσεις. Οι αθλητές που διακρίθηκαν είναι οι :

ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Μεχτερίδης Παπαδόπουλος Στυλιανός του Μιλτιάδη, -68kg ανδρών
Παπαδόπουλος Ιωάννης του Γεωργίου, -37kg παίδων
Τσιφτής Γεώργιος του Ευαγγέλου, -55kg εφήβων

ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Μπουντιούκος Σπινάρης Αθανάσιος του Εμμανουήλ, -65kg παίδων
Παπαδόπουλος Αθανάσιος του Στεφάνου, -53kg παίδων

ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Τζέλλου Αικατερίνη του Ιωάννη, -55kg κορασίδων
Χασιώτης Θεόδωρος του Ιωάννη, + 87kg ανδρών

ΠΕΜΠΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
Γκαραβέλλα Αικατερίνη-Ιωάννα του Σπυρίδωνα, -37kg κορασίδων
Θεοδωρίδης Ηλίας του Θεοδώρου, -74kg ανδρών
Μπουντιούκος Σπινάρης Νικόλας του Εμμανουήλ, -49kg παίδων
Πράσσος Ευάγγελος του Γεωργίου, -54kg ανδρών
Τζέλλος Κλεάνθης του Ιωάννη, -63kg ανδρών.

Για μια ακόμη φορά, σε τέτοιου είδους διοργάνωση τα παιδιά μας πρωταγωνιστούν και ανεβάζουν συνεχώς τον αριθμό των διακριθέντων αθλητών. Όλα αυτά φυσικά, είναι απόρροια μια μακροχρόνιας, οργανωμένης και επιτυχημένης δουλειάς όπως τελικά αποδεικνύεται από τις ήδη υπάρχουσες διακρίσεις τους, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Οι συχνές συμμετοχές τους, τους δίνει πλεονέκτημα εμπειριών δημιουργώντας έτσι ένα ξεχωριστό δυναμικό στην ομάδα το οποίο περνάει από γενιά σε γενιά, διαιωνίζεται και ουσιαστικά αποτελεί την περιουσία που κληρονομούν οι νεότεροι από τους μεγαλύτερους αθλητές, γεγονός που βοηθάει στην εξέλιξη και την πρόοδο της ομάδας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει όλους τους αθλητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο Πρωτάθλημα, καθώς και τους προπονητές.

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.