Λουκέτο έβαλε το υποκατάστημα της αλυσίδας Sprider Stores στην Πτολεμαΐδα



Στο δρόμο έμειναν την πρωτοχρονιά 11 εργαζόμενες στην Πτολεμαΐδα οι οποίες εργάζονταν στο υποκατάστημα της γνωστής αλυσίδας ειδών ένδυσης και υπόδησης “Sprider Stores”, καθώς το συγκεκριμένο κατάστημα έβαλε λουκέτο την 31η Δεκεμβρίου 2012.

Με βάση τις πληροφορίες του «Π» το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος έγινε στο πλαίσιο ενός γενικότερου λουκέτου που έβαλε η εταιρεία σε 15 περίπου υποκαταστήματά της ανά την Ελλάδα. Κι επειδή λόγω του πλαφόν που ισχύει για τις απολύσεις δεν μπορούσαν να γίνουν όλες οι απολύσεις μαζί, το προσωπικό που απασχολούνταν στο υποκατάστημα της Πτολεμαΐδας δεν έλαβε ακόμη ανά χείρας τις απολύσεις.

Επίσημα δηλαδή αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε άδεια και η κοινοποίηση και υπογραφή των απολύσεων τους αναμένεται μετά τις 22 Ιανουαρίου.

Η δυσάρεστη είδηση έφθασε στο προσωπικό μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, όταν ενημερώθηκαν ότι επειδή η εταιρεία δεν θα εισπράξει την αποζημίωση από την φωτιά που ξέσπασε τον περασμένο Φεβρουάριο στα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες της εταιρείας στην Αθήνα, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε κλείσιμο υποκαταστημάτων της και κατά συνέπεια σε απολύσεις προσωπικού.

Η αντίστροφη μάχη με το λουκέτο άρχισε να διαφαίνεται πάντως από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ τα πράγματα οριστικοποιήθηκαν γύρω στις τις 10 Δεκέμβρη όταν ζητήθηκε από το προσωπικό του υποκαταστήματος της Πτολεμαΐδας να πακετάρει όλα τα καλοκαιρινά είδη τα οποία όλα αυτά τα χρόνια φυλάσσονταν στην αποθήκη για την επόμενη σεζόν. Το προσωπικό πληροφορήθηκε μάλιστα ότι το κατάστημα θα κλείσει στις 31 Δεκεμβρίου και πως από 2 έως και 5 Ιανουαρίου έπρεπε να πακετάρει όλο το εμπόρευμα- αφού κλείνει το κατάστημα- και από τις 7 Ιανουαρίου αντί για την απόλυση πήρε την οφειλόμενη ετήσια άδειά του.

Το κατάστημα “Sprider Stores” στην πόλη της Πτολεμαΐδας ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2009, αν και επίσημα άνοιξε τις πόρτες του λίγο πριν το Πάσχα του 2009. Τα δύο τελευταία χρόνια όμως παρά το γεγονός ότι η εταιρεία κατάφερε να επιτύχει μείωση του αλμυρού μισθώματος ενοικίου 2-3 φορές και προχώρησε σε μειώσεις των μισθών των εργαζομένων, έγιναν και κάποιες απολύσεις, αφού την άνοιξη του 2009 που ξεκίνησε τη λειτουργία του απασχολούσε περί τα 19-20 άτομα. Αρχικά υπήρξαν κάποιες οικειοθελείς αποχωρήσεις- παραιτήσεις εργαζομένων, ενώ στη συνέχεια έγιναν και κάποιες απολύσεις, με αποτέλεσμα να μειωθεί το προσωπικό σε 11 άτομα.

Το δυστύχημα είναι ότι μεταξύ των απολυμένων είναι και δύο εργαζόμενες οι οποίες απουσίαζαν σε νόμιμη άδεια λόγω λοχίας, οι οποίες όμως αντί να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά τη λήξη της άδειας περιμένουν να λάβουν και επίσημα την απόλυσή τους.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.