Π. Κουκουλόπουλος: «Δεν πρόκειται να γίνει Κέντρο Υποδοχής στο Μαυροδένδρι – Ένα σε κάθε Περιφέρεια και αυτό θα γίνει στη Δεσκάτη»



«Εφόσον δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας δεν πρόκειται να γίνει κανένα Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στο Μαυροδένδρι. Αυτή είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ αλλά και η δική μου, ίδια ακριβώς μ΄ αυτή που είχα διατυπώσει και για την περίπτωση της Νεάπολης».
    
Αυτή ήταν η κατηγορηματική τοποθέτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης   Πάρι Κουκουλόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή του TOP Channel, όπου συζητιόταν το θέμα που απασχολεί έντονα τις τελευταίες μέρες την κοινωνία του Μαυροδενδρίου.
    
Ο κ. Κουκουλόπουλος στην τοποθέτηση του ανέφερε ακόμα πως εκείνο που έχει αποφασιστεί είναι να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Υποδοχής σε κάθε Περιφέρεια της χώρας και για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, η επιλογή έχει ήδη γίνει, με σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και αφορά την περιοχή της Δεσκάτης. Οπότε, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αναστατώνονται τοπικές κοινωνίες και να δημιουργούνται θέματα εκ του μη όντος.
    
Τέλος, ο κ. Κουκουλόπουλος απαντώντας σχετικά με τα όσα ακούστηκαν στη συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή ότι το εν λόγω Κέντρο της Δεσκάτης δεν μπορεί να προχωρήσει καθώς δεν υπάρχουν τα ανάλογα κονδύλια, υποστήριξε πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται αφού τα απαραίτητα κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί απ΄ το Ευρωπαϊκό Ταμείο Φύλαξης Εξωτερικών Συνόρων, αλλά για να εκταμιευτούν θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει στην υλοποίηση των όσων έχουν αποφασιστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην προσπάθεια της ενιαίας αντιμετώπισης του θέματος της λαθρομετανάστευσης. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.