Ο Κουκουλόπουλος για την Επιθεώρηση Εργασίας στην Πτολεμαϊδα και το κέντρο μεταναστών στη Δεσκάτη



Π. Κουκουλόπουλος: «Να ενισχυθεί το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολεμαίδας»

Το θέμα όχι απλώς της παραμονής αλλά και της ενίσχυσης του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαίδας (ΣΕΠΕ), είχε την ευκαιρία να θέσει προς τους αρμόδιους, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος  στις συναντήσεις που είχε στα Υπουργεία Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο κ. Κουκουλόπουλος μετά και τη σχετική ενημέρωση που του έγινε απ΄ τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαίδας κ. Τ. Τσιλφίδη για τα προβλήματα του Γραφείου, ζήτησε απ΄ την αρμόδια Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας όχι απλώς να μην τεθεί θέμα κλεισίματος του Γραφείου, αλλά και να ενισχυθεί με προσωπικό προκειμένου να παίξει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά το ρόλο του, καθώς λειτουργεί σε μια περιοχή με πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, όπου η παρουσία του είναι, αντικειμενικά, απαραίτητη.  

Π. Κουκουλόπουλος: Ερώτηση προς τον Υπουργό για το Κέντρο Υποδοχής παράνομων μεταναστών της Δεσκάτης.
    
Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και Κώστας Τριαντάφυλλος για το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής παράνομων μεταναστών στη Δεσκάτη, στην οποία αναφέρουν τα εξής:   

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:
τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Κέντρο Κράτησης παράνομων μεταναστών Δήμου Δεσκάτης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δεσκάτης Γρεβενών σε έκτακτη συνεδρίαση στις 2-4-2012 τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας Κέντρου Κράτησης μεταναστών στην περιοχή. Από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι θα δημιουργηθεί Κέντρο Κράτησης στην περιοχή.

Με αυτό ως δεδομένο τεχνικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ επισκέφτηκαν την περιοχή και ζητήθηκε από τον Δήμο να υποδείξει τους χώρους προς παραχώρηση για τη δημιουργία του Κέντρου. Τις τελευταίες μέρες στην περιοχή Μαυροδενδρίου στο Νομό Κοζάνης έχει προκληθεί αναστάτωση και αντιδράσεις των κατοίκων για την πιθανή εγκατάσταση κέντρου κράτησης στην περιοχή τους.

Εφόσον στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχει η διαπιστωμένη αποδοχή της ανάγκης δημιουργίας κέντρου κράτησης στην Δεσκάτη και αφού ο Δήμος, οι φορείς και οι πολίτες εμπράκτως και αποδεδειγμένα ζητούν την εγκατάσταση του κέντρου στην περιοχή, προκαλούνται ερωτηματικά για την κωλυσιεργία και τις φήμες για αλλαγή της απόφασης αρχικής χωροθέτησης.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει στην δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών στη Δεσκάτη;

2. Ποιό είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα δημιουργίας του Κέντρου Κράτησης στη Δεσκάτη;

16 Ιανουαρίου 2013
Ο ερωτώντες βουλευτές

Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος
Πάρις κουκουλόπουλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.