Τρεις οι μνηστήρες για την πρυτανεία του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας



Εντείνονται οι διεργασίες στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για την εκλογή του πρύτανη – προέδρου του ιδρύματος, καθώς έχει ήδη βγει στον «αέρα» η σχετική διεθνής πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Με βάση την πρόσκληση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις υποψηφιότητας από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου, ωστόσο οι μνηστήρες για τη θέση του πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, έχουν εκδηλώσει έστω και ατύπως το ενδιαφέρον τους για το αξίωμα. Οι υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη πρέπει να είναι καθηγητές πρώτης βαθμίδας Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, με ελληνική ιθαγένεια, αναγνωρισμένο κύρος, σημαντική διοικητική εμπειρία και άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας. Κατά συνέπεια μπορούν να είναι υποψήφιοι καθηγητές του ιδρύματος, καθώς και καθηγητές από όλη τη χώρα και από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Π», οι ενδιαφερόμενοι μέσα από την κοινότητα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για την περίοπτη θέση είναι τρεις, χωρίς να αποκλείεται μέχρι τη λήξη της προθεσμίας να αυξηθούν το πολύ σε πέντε. Μία θέση για την πρυτανεία του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, διεκδικούν ο πρώην πρόεδρος του ιδρύματος Στέργιος Γκανάτσιος, ο σημερινός αντιπρόεδρος Νίκος Ασημόπουλος και ο πρώην πρόεδρος Ανδρέας Πετράκης.

Από την άλλη πλευρά είναι τελείως αδιευκρίνιστο και δεν μπορεί να υπάρξει εκτίμηση για τον αριθμό των υποψηφίων εκτός ΤΕΙ, αλλά ακόμη και εκτός χώρας. Εκτιμάται πάντως ότι η επιλογή του πρύτανη – προέδρου θα γίνει τελικώς μεταξύ των υποψηφίων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς ακαδημαϊκοί κύκλοι έχουν την πεποίθηση ότι το 11μελές Συμβούλιο του ΤΕΙ, δύσκολα θα επιλέξει έναν εξωτερικό καθηγητή.

Από τους τρεις προαναφερόμενους καθηγητές που θα διεκδικήσουν την πρυτανεία, οι δύο φέρονται ως τα «ισχυρά χαρτιά», ενώ από τους δύο θα επιλεγεί τελικώς ο ένας, ωστόσο για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε τα φαβορί.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται να συσταθεί (εκλεγεί) ίσως και σήμερα, μία τριμελής επιτροπή καθηγητών του ιδρύματος, η οποία θα επεξεργαστεί και θα αξιολογήσει τις αιτήσεις, ίσως και να απορρίψει εξ’ αρχής κάποιους που ενδεχομένως δεν διαθέτουν τα τυπικά προσόντα. Στη συνέχεια η επιτροπή θα καταθέσει την πρότασή της στο 11μελές Συμβούλιο του ΤΕΙ, που ως γνωστόν αποτελείται από 6 εξωτερικά μέλη, 4 εσωτερικά και έναν εκπρόσωπο των φοιτητών.

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ θα πρέπει να επιλέξει από το σύνολο των υποψηφίων, που μπορεί να είναι δεκάδες, μόλις τους δύο. Από τους δύο που θα επιλέξει το 11μελές Συμβούλιο, θα κληθεί η γενική συνέλευση των μονίμων καθηγητών του ιδρύματος να εκλέξει τον πρύτανη – πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Σε κάθε περίπτωση η εκλογή του πρύτανη αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να καταθέσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά τις υποψηφιότητές τους στο Γραφείο Ατομικών Οργάνων και Επιτροπών του Ιδρύματος (αρμόδιος υπάλληλος κ. Σπύρος Σιδέρης) στο Διοικητήριο του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας, Κοίλα Κοζάνης, Τ.Κ. 50100, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) ημερών από την επόμενη της ημερομηνίας της τελευταίας δημοσίευσης στον ημερήσιο τύπο, δηλαδή από 14-1-2013 έως και 4-2-2013, κατά τις ώρες 09:00 π.μ. έως και 13:00 μ.μ. Οι υποψηφιότητες πρέπει να συνοδεύονται από αίτηση υποψηφιότητας, βιογραφικό σημείωμα και αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή των δύο πρώτων σελίδων του διαβατηρίου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.