Κοζάνη: Πτώση του τζίρου – «Σανίδα σωτηρίας» οι εκπτώσεις



Σημαντική πτώση του τζίρου τους παρουσίασαν τα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ οι καταστηματάρχες ελπίζοντας σε μια ανάταση του κλίματος και μια αύξηση της κίνησης, προετοιμάζονται για τις χειμερινές εκπτώσεις που εφέτος θα ξεκινήσουν στις 15 Ιανουαρίου, την επόμενη Τρίτη!

Μάλιστα, όπως επισήμανε και η ΕΣΕΕ τα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης εμφάνισαν πτώση του τζίρου τους πάνω από 20%, τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ τα ιδιαίτερα δυσχερές κλίμα επιβεβαιώνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, ο οποίος μάλιστα σημειώνει ότι ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των συναδέλφων τους που απειλούνται με το «λουκέτο» για τις επιχειρήσεις τους. Μάλιστα, μιλώντας στον «Π.Λ.» ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, πλέον σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι προμηθευτές των εμπόρων, σε τοπικό, επίπεδο, γεγονός το οποίο καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

«Η κίνηση στις γιορτές ήταν πτωτική στα καταστήματα της Κοζάνης, αλλά τις τελευταίες ημέρες των γιορτών η κατάσταση βελτιώθηκε και είχαμε μια αύξηση της αγοραστικής κίνησης. Κατά μέσω όρο η πτώση του τζίρου στα μαγαζιά της Κοζάνης έφτασε στο 20% και σε συγκεκριμένους κλάδους μπορεί να έφτασε και το 25% και το 30%, όπως τους κλάδους ένδειξης και υπόδησης».

 
Στόχος η επιβίωση

«Τα μαγαζιά μιλάνε μόνο για επιβίωση, να καλύψουν τα έξοδά τους και να συνεχίζουν να υπάρχουν και το αμέσως επόμενο διάστημα. Για παραπέρα δεν μπορούμε να μιλάμε…», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Δραγατσίκας, ενώ η απειλή του λουκέτου είναι ορατή.

 
Προεκτπώσεις στα μαγαζιά

Στο δυσχερές, αυτό, κλίμα η αγορά προετοιμάζεται για τις εκπτώσεις, ενώ με μια βόλτα στα μαγαζιά της Κοζάνης βλέπει κανείς ότι ήδη γίνονται «προ-εκπτώσεις», σε μορφή προσφορών. «Ελπίζουμε ο κόσμος να βγει πάλι στην αγορά, να ψωνίσει, να καλύψει τις βασικές τους ανάγκες. Τα μαγαζιά θα κάνουν και φέτος μεγάλες εκπτώσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν από πολύ μεγάλα ποσοστά», σημειώνει ο κ. Δραγατσίκας. Οι εκπτώσεις στα μαγαζιά της Κοζάνης θα ξεκινήσουν από το 30% και θα φτάσουν μέχρι και το 60%, σε περιπτώσεις μπορεί και πιο πάνω. «Αρκετοί έμποροι της Κοζάνης στα καταστήματά τους ήδη κάνουν καλύτερες τιμές», ανέφερε ο ίδιος, αφήνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας…

Από τον Πρωινό Λόγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.