Ο «Αστερίξ και το χρέος» στην σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης



Με το έργο ο «Αστερίξ και το χρέος» στην παιδική – εφηβική σκηνή του το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης γιορτάζει φέτος 15 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο κοινό της περιοχής. Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης για το κοινό και από την ερχόμενη Δευτέρα για τους μαθητές των σχολείων.

Για την επέτειο των 15 χρόνων επέλεξε να παρουσιάσει επί σκηνής μια σειρά από κόμικς, που εδώ και 40 περίπου χρόνια αγαπήθηκαν από πολλές γενιές, τόνισαν μεταξύ άλλων οι συντελεστές της παράστασης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες το μεσημέρι, προσκαλώντας το κοινό στις διασκεδαστικές περιπέτειες του Αστερίξ και του Οβελίξ. Το έργο με τις περιπέτειες του Αστερίξ εμφανίζονται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή, σε ελεύθερη διασκευή του τεύχους «Οβελίξ και ΣΙΑ», ενσωματώνοντας στο σενάριο και άλλες στιγμές και από άλλα τεύχη.Την διασκευή του έργου έκανε ο Νίκος Κέφαλος, την σκηνοθεσία και την μουσική επιμέλεια ο Γιάννης Καραχισαρίδης, τα σκηνικά τα κοστούμια ο Αντώνης Χαλκιάς και τις χορογραφίες ο Πάρης Μαντόπουλος. Στο ρόλο του Αστερίξ ο Στράτος Παλαιολόγος και του Οβελίξ ο Νικήτας Αναστόπουλος, παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Βασίλης Πουλάκος, Μιχάλης Φραγκιαδάκης, Γιώτης Βασιλειάδης, Μαρία Θρασυβουλίδου, Πηνελόπη Τσουτσουβά, Νίκος Κέφαλος, Κώστας Κοττής, Σάββας Σωτηρόπουλος. Η γενική είσοδος για του μεγάλους είναι στα 8 ευρώ και για τα παιδιά στα 6 ευρώ, για τους «Φίλους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ» επίσης στα 6 ευρώ.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη – Δέσποινα Αμαραντίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.