Ασταμάτητη η Κοζάνη – «Αυτοκτόνησε» ο Μακεδονικός



Από τον Χρόνο

Ασταμάτητη δείχνει η Κοζάνη στον 3ο όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, που νίκησε και την Αλεξάνδρεια με 2-0, διατήρησε τη διαφορά της από τη δεύτερη ΕΑΠ, ενώ συνέχισε την εντυπωσιακή αμυντική της απόδοση, διατηρώντας το μηδεν παθητικό από την έναρξη της αγωνστιστικής χρονιάς. «Αυτοκτόνησε ο Μακεδονικός στα Γρεβενά.

Κοζάνη-Αλεξάνδρεια 2-0

Τρία λεπτά στα μέσα του β’ ημιχρόνου αρκούσαν για την Κοζάνη, ώστε να πάρει τη νίκη με 2-0 κόντρα στην Αλεξάνδρεια. Στο 63’ ο Ζηνόβιος ανατράπηκε στην αντίπαλη περιοχή και ο Κουλουκίδης μετέτρεψε σε γκολ την ευκαιρία για το 1-0. Δύο λεπτά μετά ο Ζηνόβιος σκόραρε σε κενή εστία μετά από ασίστ του Τοπάλη για το τελικό 2-0. Διαιτητής ήταν ο Τζοφώλης (Τρικάλων).

ΚΟΖΑΝΗ (Γιάννης Παρασκευάς): Γκαραβέλης, Στεργιόπουλος, Τραυλός, Κουλουκίδης, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Ταφαρλής, Τζερεμές (58’ Ντεμιράι), Ζηνόβιος (88’ Μπίντσης), Τοπάλης (85’ Μπέμπης), Κυρ. Παπαδόπουλος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (Τόλης Τερζής): Κύρου, Πιπιλιάρης (86’ Βλάχος), Μυλωνάς, Κ. Παπαδόπουλος, Κεστελίδης, Ζωγράφος, Α. Παπαδόπουλος (70’ Νουσιόπουλος), Αραμπατζής, Κίτσας, Χαλβατζής (40’ Καμπερίδης), Τεπετός.

Γρεβενά Αεράτα – Μακεδονικός Κοζάνης 3-3

Tην ευκαιρία να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την Κνίδη κόντρα στα Γρεβενά Αεράτα έχασε ο Μακεδονικός Κοζάνης . Μέχρι το 88’ οι «κυανόλευκοιι» κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους με το σκορ να είναι στο 1-3.

Τα Γρεβενά αεράτα όμως που δεν τα παράτησαν μείωσαν στο 89´σε 2-3 και στο 92´ισοφάρισαν σε 3-3 που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα .

Συνεπείς στο ραντεβού τους οι δύο ομάδες επανέλαβαν σκορ, ανατροπές και συγκινήσεις , όπως είχαν κάνει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου όπου κι εκεί είχαμε το ίδιο χιτσκοκικό φινάλε με τον Μακεδονικό όμως τότε να ισοφαρίζει λίγο πριν την λήξη του παιχνιδιού .

Τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια βγάζει ο Μακεδονικός που για ένα ακόμα παιχνίδι χάνει βαθμό η βαθμούς στις καθυστερήσεις.

Κι επειδή σε αυτή την περίπτωση οι χαμένοι βαθμοί είναι περισσότεροι από τους κερδισμένους, ο Μακεδονικός δεν είναι ούτε καν συμβιβασμένος με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Και δεν θα έπρεπε να είναι γιατί χάθηκε η ευκαιρία να ξεκολλήσει απο την τελευταία θέση και να πάρει το βαθμολογικό πλεονέκτημα απο την ομάδα των Αεράτων .

Λάθη , ατυχία , νοοτροπία , δεν άφησαν τον Μακεδονικό να πάρει το χρυσό τρίποντο.

Μετά από πολλές σφαλιάρες και ατυχίες στο πρωτάθλημα , ο Μακεδονικός δείχνει να μην έχει πίστη και ηθικό. Και αυτό είναι πραγματικότητα. Υπάρχει αίσθημα ανασφάλειας στην ομάδα, που περνάει έστω και ασυναίσθητα, όπως είπε και ο Παπακώστας ..

Αυτή η ανασφάλεια έφερε την ήττα με 3-3 … Γιατί σύμφωνα με τη διακύμανση του σκορ ,το 3-3 είναι πικρή ήττα για τους φιλοξενούμενους.

Αν ο Μακεδονικός κέρδιζε, θα μιλούσαμε για μια μεγάλη και δίκαιη νίκη. Και έτσι θα ήταν.

Οι γηπεδούχοι καλύτεροι στα πρώτα 15´ πήραν το προβάδισμα με 1-0 με γκολ του Θωμά Λάλλου. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές , ισοφάρισαν σχετικά γρήγορα στο 19´με ωραίο διαγώνιο σουτ του Κυπίρτογλου και πήραν προβάδισμα 1-2 στο 39´με σουτ του Μαλούτα μέσα απο την περιοχή , ύστερα απο ωραίο συνδυασμό Νικολάου , Ματούλα και τελευταίο αποδέκτη τον σκόρερ.

Το 1-2 ήταν και σκορ ημιχρόνου .

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μακεδονικό να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Στο 65´κόρνερ με τον Κουμπούρα , η μπάλα θα φτάσει στον Αργυρόπουλο μέσα στην περιοχή και με ωραίο σουτ γράφει το 1-3.

Οι γηπεδούχοι που δεν το έβαλαν κάτω και κόντρα στις προβλέψεις πίεσαν κι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 74´με τον Ντινόπουλο (τετ- α τετ να αποκρούει ο Βαρυτιμίδης) και στο 78´πάλι με τον Ντινόπουλο να χάνει διπλή ευκαιρία με τον Βαρυτιμίδη να διώχνει σωτήρια .

Στο 82´ο Αργυρόπουλος τραυματίζεται στο φρύδι κι αποχωρεί αιμόφυρτος. (μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών και του έγιναν τέσσερα ράμματα ).

Ο τραυματισμός του επηρέασε αρνητικά την ομάδα του και η απουσία του όπως αποδείχτηκε με το τελικό σκορ έπαιξε καταλυτικό ρόλο.

Στο 89´ο Χαματάι θα βγάλει τη σέντρα θα πεταχτεί ο Δημητριάδης και με κοντινή κεφαλιά θα μειώσει σε 2-3.

Στο 90’ απευθείας κόκκινη κάρτα στον Κατσαντώνη.

Στο 92´ο Iττης απο τα αριστερά θα σεντράρει , η μπάλα θα κοντράρει και , με αρκετή δόση τύχης θα φτάσει στον Ντινόπουλο που με ψύχραιμο πλασέ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 3-3 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς …

Γρεβενά Αεράτα (Μπαλοδήμος): Βίδρας, Ιττης, Κατσαντώνης, Ιωαννίδης, Λάλλος Θ., Αλεξανδρής, Χαματάι, Παπαδόπουλος (46’ Ντινόπουλος), Δημητριάδης, Νασιόπουλος (46’ Δημόπουλος), Λάλλος Π.
Μακεδονικός Κοζάνης (Παπακώστας): Βαρυτιμίδης, Κυπίρτογλου, Αντωνόπουλος Γρ., Μαλούτας, Κωστίκας, Κουμπούρας, Νικολάου (57’ Αργυρόπουλος α.α. , 81’ Σωτηρόπουλος), Μαντζώλας, Τσαμπούρης, Ζαχαριάδης, Ματούλας.

Τα αποτελέσματα:

Γρεβενά Αεράτα-Μακεδονικός Κοζάνης 3-3
Πυρσός Γρεβενών-Παναργειακός Αργους Ορεστικού 2-1
Ενωση Αποστόλου Παύλου-Λευκάδια Ημαθίας 2-1
ΑΜΕΣ Αχιλλέας-Κάστωρ ΑΟ 0-1
Κοζάνη-Αλεξάνδρεια 2-0
Επόμενοι αγώνες
Πυρσός Γρεβενών-Γρεβενά Αεράτα
Μακεδονικός Κοζάνης-Νάουσα
Παναργειακός Αργους Ορεστικού-Ενωση Αποστόλου Παύλου
Λευκάδια Ημαθίας-Αλεξάνδρεια
Κάστωρ ΑΟ-Κοζάνη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.