Επιτέλους! Απόφαση δικαστηρίου στην Κοζάνη που κάνει πράξη την ελευθερία του λόγου!



Εχθές, 15-1-2013 δικάστηκα στο Τριμελές Εφετείο Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη και
αθωώθηκα. Δικάστηκα μετά από μήνυση του Ι. Βοσκόπουλου σήμερα Δημάρχου Φλώρινας και πρώην Νομάρχη Φλώρινας.

Ο Ι. Βοσκόπουλος με είχε μηνύσει για 20 πράξεις συκοφαντικής δυσφήμησης, στο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Φλώρινας αθωώθηκα για τις 19 από τις 20 και καταδικάστηκα για την μία πράξη απλής δυσφήμησης. Έκανα έφεση. Εχθές δικάστηκα και αθωώθηκα και για την 20η πράξη της δήθεν δυσφήμησης.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη έπραξε το καθήκον της με άψογο τρόπο.

Ως κατηγορουμένη που αθωώθηκε είναι άτοπο το να ευχαριστήσω την Δικαιοσύνη που με αθώωσε, διότι δεν μου έκανε καμία χάρη, αλλά έπραξε αυτό που έκρινε δίκαιο.

Όμως ως πολίτης αυτής της χώρας πρέπει να την ευχαριστήσω. Πρέπει να την ευχαριστήσω διότι λειτούργησε όπως πρέπει να λειτουργεί η Δικαιοσύνη, αδέκαστη και δίκαιη. Και ως πολίτης πρέπει να την ευχαριστήσω διότι ενώ η τάξη των πολιτικών έχει καταρρακώσει το κύρος των θεσμών, η Δικαιοσύνη μου έδειξε ότι λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργεί. Και όσο υπάρχει δικαιοσύνη, υπάρχει ακόμη ελπίδα γι’ αυτόν τον τόπο.

Δεν είχα ποτέ την πρόθεση να πλήξω την τιμή και την υπόληψη κανενός, ούτε του Ι. Βοσκόπουλου. Θα προτιμούσα ο Ι. Βοσκόπουλος να είχε ασκήσει εξουσία με τέτοιον τρόπο, που να μην μπορούσα να του προσάψω τίποτε και να μην γράφω παρά επαίνους γι’ αυτόν.
Ό,τι έγραψα το έγραψα για δύο λόγους:

Πρώτον, διότι ήθελα, και θέλω, να προστατεύσω την Ελληνική κοινωνία από την κακοδιαχείριση και την διαφθορά.

Δεύτερον, διότι, ήθελα, και θέλω, να δείξω στους συμπολίτες μας του νομού της Φλώρινας, ότι δεν πρέπει να φοβούνται. Ο φόβος των πολιτών γίνεται όπλο στα χέρια των κακών αρχόντων. Ο φόβος των πολιτών δίνει δύναμη, ισχύ στους κακούς άρχοντες.
Με άλλα λόγια, ό,τι έγραψα το έγραψα από δικαιολογημένο ενδιαφέρον και για το καλό του τόπου μου.

Και πάλι, ως πολίτης, ευχαριστώ την Ελληνική Δικαιοσύνη διότι μου έδωσε ελπίδα. Η Ελλάδα δεν έχει μόνον σαπίλα!

Ντόρη Κουτουράτσα
Εκδότρια Εφημερίδας κρουά – κρουά “το κράξιμο”

Το είδαμε στο oladeka.blogspot.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.