Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή στους πέντε από έξι φοιτητές



Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επέβαλε το αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Κοζάνης στους πέντε από τους έξι φοιτητές, οι οποίοι την περασμένη Τετάρτη τα ξημερώματα ενεπλάκησαν σε επεισόδια με αστυνομικούς στα οποία συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, σωματικές βλάβες και απειλή. Το δικαστήριο έπειτα από ακροαματική διαδικασία τεσσάρων ωρών, και την εξέταση  έντεκα μαρτύρων, έκρινε ένοχους τους πέντε από τους έξι κατηγορούμενους για απλή σωματική βλάβη και αθώωσε έναν, ο οποίος βαρύνονταν με την κατηγορία της απειλής.

Από τους συνηγόρους υπεράσπισης ζητήθηκε να κλητεύθει ως μάρτυρας υπεράσπισης ιδιοκτήτης καταστήματος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν, αίτημα όμως που απορρίφθηκε. Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του, ζήτησε να καταδικαστούν τα πέντε από τα έξι άτομα για διακεκριμένη αντίσταση, να απαλλαχθούν τέσσερις από τους έξι από την κατηγορία της σωματικής βλάβης, ένας από την κατηγορία της απειλής και να κριθεί ένοχο ένα άτομο για σωματική βλάβη. Στην ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκε πως οι νεαροί στην αίτηση ελέγχου επέδειξαν τις αστυνομικές ταυτότητες και δέχθηκαν να ακολουθήσουν τους αστυνομικούς στο τμήμα πλην όμως ένας λεκτικός διαξιφισμός δημιούργησε ένταση.

Μετά την ανακοίνωση των ποινών οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθερη. Για άδικη απόφαση του δικαστηρίου το οποίο παρασύρθηκε από το κλίμα των ημερών, έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης των φοιτητών Γιώργος Μητλιάγκας σημειώνοντας ότι αυτό θα έπρεπε να τους είχε απαλλάξει. Να σημειωθεί ότι η δίκη πραγματοποιήθηκε με ισχυρή παρουσία αστυνομικών μέσα και έξω από το δικαστικό μέγαρο Κοζάνης.

ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.