Γιορτάστηκε ο πολιούχος της Εράτυρας Άγιος Αθανάσιος



Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών αλλά και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, ο εορτασμός του πολιούχου της Εράτυρας, Αγίου Αθανασίου.

Το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της μονής Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, κ.κ. Παύλου. Η βροχόπτωση και ο άσχημος καιρός δεν επέτρεψαν φέτος να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτανεία.

Από πλευράς εκπροσώπησης των Αρχών, οικοδεσπότης ήταν η Δήμαρχος Βοϊου, κ. Ορφανίδου Παναγιώτα, ενώ στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου παρέστησαν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης,  κ. Γιάννης Σόκουτης, ο Αντιδήμαρχος Βοΐου,  κ. Δημήτρης Κόλιας, ο διοικητής του Α΄ σώματος στρατού, ο διοικητής τροχαίας Κοζάνης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, στρατιωτικοί αξιωματούχοι και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Ακολούθησε δεξίωση των αρχών και του κόσμου στο αρχονταρίκι της μονής Αγίου Αθανασίου και η ανταλλαγή ευχών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.