Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου της Γούνας στις προτεραιότητες του Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης



Στα Γραφεία του Επιμελητηρίου Καστοριάς την 21η Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του  Επιμελητηρίου, σύσκεψη με την Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών κα Μαγδαληνή Καρακόλη.

Στην σύσκεψη  συμμετείχαν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γούνας, οι πρόεδροι των Συνδέσμων Γουνοποιών Καστοριάς, Σιάτιστας Ελλήνων γουνοποιών, ο πρόεδρος της ΕΔΗΚΑ και λοιποί αντιπρόσωποι φορέων του Κλάδου Γουνοποιίας.  

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων του κλάδου γουνοποιίας και τονίσθηκε η σημασία του, όσον αφορά στις ελληνικές εξαγωγές, στον αριθμό απασχολούμενων και στην εθνική οικονομία εν γένει.

Στην εν λόγω σύσκεψη δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι  η γούνα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εξαγωγικά προϊόντα της χώρας μας, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού  Εξωτερικού Εμπορίου, οι εξαγωγές ενδυμάτων και ειδών από γουνοδέρματα παρουσιάζουν ανοδική πορεία.  

Οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν τις προτάσεις τους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της γούνας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν δράσεις εξωστρέφειας των επιχειρήσεων γουνοποιίας και σε νέες αγορές παγκοσμίως.

Επιπρόσθετα κατά την σύσκεψη αυτή συζητήθηκαν προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος γουνοποιίας σχετικά με τις εξαγωγές, καθώς επίσης και η αναγκαιότητα για την δημιουργία Brand Νame για το σύνολο του κλάδου.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.