Τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συζήτησαν Δήμαρχος Κοζάνης και πρόεδρος ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας



Τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Χαραλαμπίδη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή του Αντιδήμαρχο κ. Μάρκο Φλώρο, το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2013.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και συγκεκριμένα οι πιθανές συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, σχολών, ΤΕΙ και πανεπιστημίων, με την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».

Ο Δήμαρχος Κοζάνης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΤΕΙ, για το ψήφισμα που εξεδόθη από την Κεντρική Ένωση Δήμων, με πρωτοβουλία των δημάρχων της περιφέρειας, και επισήμανε ότι η κατάργηση λειτουργούντων αυτόνομων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων αποτελεί τροχοπέδη για την περιφερειακή ανάπτυξη με αρνητικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις.

Ο κ. Χαραλαμπίδης ενημέρωσε τον κ. Μαλούτα για τα αποτελέσματα των επαφών με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, και στη συνέχεια συζήτησαν ζητήματα που άπτονται της βιωσιμότητας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, όπως η βάση του 10, η χρηματοδότηση, ο αριθμός των φοιτητών και το ενδεχόμενο συγχώνευσης τμημάτων.

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, έκλεισε με την δέσμευση του κ. Μαλούτα, ότι θα εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του στον Υπουργό Παιδείας και ότι ο Δήμος Κοζάνης θα στηρίξει με κάθε μέσο, όπως πάντα, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, και θα βρεθεί αντιμέτωπος σε οποιαδήποτε αλλαγή, που θα αποφασιστεί ερήμην του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και της Τοπικής Κοινωνίας και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.