Χριστουγεννιάτικο χωριό δημιουργείται στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης – Δείτε το ρεπορτάζ



Σε χριστουγεννιάτικο χωριό μετατρέπεται ο Δημοτικός Κήπος της Κοζάνης για την εορταστική περίοδο. Ενας χώρος στα πρότυπα αντίστοιχων εγκαταστάσεων στη Δράμα και στα Τρίκαλα, που στοχεύει στην ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων αλλά και στην προσέλκυση κόσμου από τις γύρω περιοχές.

Το χριστουγεννιάτικό χωριό δημιουργεί ιδιώτης, ο οποίος αιτήθηκε  την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου από τον Οργανισμό Πολιτισμού και σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης ενέκρινε την καταρχήν  παραχώρηση του Κήπου στον Οργανισμό και κατ’επέκταση στον ιδιώτη. Ο ιδιώτης θα πληρώσει στο Δήμο Κοζάνης το ποσό που προκύπτει από το το τιμολόγιο του Δήμου για την κατάληψη δημοτικών χώρων. Η παραχώρηση του Δημοτικού Κήπου στον Οργανισμό Πολιτισμού έγινε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (απουσίαζε ο επικεφαλής της παράταξης Κοζάνης Τόπος να ζεις Λ. Ιωαννίδης).

«Στο δημοτικό κήπο σε ένα χώρο, που έχει ένα ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον, προγραμματίζουμε να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο από ότι συνήθως γινόταν την εορταστική περίοδο.  Μια εκδήλωση που φιλοδοξούμε να προσελκύσει κόσμο από την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο από την πόλη της Κοζάνης.  Το τελευταίο διάστημα η αγορά μας δέχεται αλεπάλληλα χτυπήματα. Στόχος μας είναι να μεγαλώσει η εμπορική πίτα και αυτό γίνεται μόνο αν μπορούμε να προσελκύσουμε νέο κόσμο» τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας. Μάλιστα πρότεινε στον εμπορικό κόσμο να δημιουργηθεί στο Δημοτικό Κήπο και έκθεση προιόντων.

«Είμαστε υπέρ της συκεκριμένης εγκατάστασης αλλά σημειώνουμε πως δεν πρέπει να λείψουν και οι εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία» ανέφερε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης ¢ννα Νανοπούλου ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Κυριακίδης πρόσθεσε πως «συμφωνούμε με την κίνηση αυτή» και ζήτησε παράλληλες εκδηλώσεις και στο εμπορικό κέντρο της Κοζάνης.

Από τη  συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο δεν έλειψαν οι ενστάσεις από πλευράς δημοτικών συμβούλων, αναφορικά με τον τρόπο που έγινε η ανάθεση, το ύψος του μισθώματος αλλά και την προστασία του πρασίνου.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Δημοτικό Κήπο, θα ανοίξει τις επόμενες μέρες και θα μείνει ανοιχτό μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ
Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.